Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hancock laddad inför semifinalen

En knäskada gjorde att han missade semifinalerna i fjol.
Men när Piraterna nu ställs mot Dackarna är Greg Hancock hel och frisk. Och riktigt laddad.

Annons
Greg Hancock ser fram mot tisdagskvällens semifinal mot Dackarna.

Vad gör en speedwayvärldsmästare en ledig dag?

Det frågade vi Greg Hancock när vi ringde upp honom för att prata om tisdagskvällens semifinal mot Dackarna.

– Jag och grabbarna kom precis in. Vi har varit ute och kört fyrhjuling i ett par timmar, säger en skrattande Greg Hancock som alltså inte kan hålla sig från motorcyklar ens när han är ledig.

Men i morgon kväll kommer det att bli under betydligt mer allvarliga former när amerikanen och de övriga Piratförarna beger sig till Målilla för den första semifinalen.

I serien blev det två svidande förluster för Piraterna som föll borta med hela 20 poäng.

– Vi gjorde ett par misstag som gjorde att vi förlorade så stort. Men nu är vi mycket bättre förberedda och vet hur vi ska ställa in cyklarna för banan, säger Hancock som i fjol som bekant missade semifinalerna.

Nu är det Dackarna som får klara sig utan både sin lagkapten Andreas Jonsson, som skadades i lördagens GP-tävling i Målilla, och Tai Woffinden som slog axeln ur led i den polska ligan.

Dackarna kör riders replacement för Jonsson medan Woffinden ersätts av Motalasonen Jonas Davidsson.

Just Davidsson tror Hancock kan bli en tuff motståndare.

– Båda gångerna Jonas kört mot oss i år så har han kört som om han vill sätta kniven i Piraterna, säger han och skrattar innan han fortsätter:

– Vi ska göra allt för att stoppa honom från att göra det. Våra killar är i bra form. Holder kör som ett ånglok och jag bygger upp form hela tiden. Vi behöver få en bra start och ta en tidig ledning och sen bygga från det, säger han och avslöjar att det är den här typen av matcher som får honom att tända till ordentligt.

– Nu pumpar adrenalinet ordentligt. Inte bara hos mig. Stefan Anderssons hjärta har pumpat hårt i ett par veckor nu, säger Hancock och skrattar igen.

MVT-sporten sökte under måndagen Jonas Davidsson utan framgång.

Annons