Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det lossnade för Thörnblom

Poängen har varit få under säsongen, men mot Valsarna lossnade det för Mathias Thörnblom. Fyra poäng och första heatsegern i indiandressen blev facit.
– Skönt. Jag har väntat ett tag på den, säger Thörnblom om heatsegern.

Annons
Mathias Thörnblom.

Och faktum var att Indianernas unge förare borde ha haft två poäng till med sig. För i det första reservheatet hade han och Antonio Lindbäck en femetta på gång, då Valsarnas Daniel Gunnestad åkte omkull och bestämde sig för att ligga kvar. Detta trots att han hade gott om tid på sig att lämna banan.

– Han låg ju kvar bara för att vi hade en femetta på gång, men det är sådant man får ta. Det är så det fungerar, säger Thörnblom.

Revanschen kom sedan i det andra reservheatet då indianförarna åter tog starten. Och den här gången gick det vägen. Dessutom fick Thörnblom äran att vara etta över mållinjen. Hans första heatseger i indiandressen.

– Skönt. Jag har väntat ett tag på den nu. Känns som jag gjorde min bästa insats hittills under säsongen. Jag har ändrat en del i starttekniken och det verkar fungera bra.

Säker plats i laget

Indianerna har varvat många förare, men Thörnblom tar upp den obligatoriska juniorplatsen och har en säker plats i laget.

– Det har väl varit ganska upp och ner för mig, men det känns som jag är på rätt väg. Kändes ju bra i dag.

Vad säger du om matchen i övrigt?

– En riktigt tajt match och spännande. Det blev ju lite turbulent på slutet där. Tur Iversen kunde ta sig förbi i sista kurvan. Han är kung, säger Thörnblom och ler.

Det är en tuff kamp om slutspelsplatserna. Hur tror du det går för er?– Det blir en kamp. Vi får fortsätta kämpa på och hoppas att vi har stolpe in nu istället för stolpe ut.

Annons