Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockförlust för Indianerna

Säsongspremiären slutade med stor besvikelse för Indianerna.
Vargarna vann på Sannahed med 48-42. 

Annons

Förutsättningarna kunde inte ha varit bättre. Men storpublik och kanonväder hjälpte inte för Indianerna. Vargaran skrällde och vann efter att många hemmaförare underpresterat. Inte minst Antonio Lindbäck hade stora problem.

Nedan följer matchrapporten från NA:s utsända Henrik Brändh och Johan Arvidsson:

Vi säger tack och hej från Sannahed. Indianerna inleder säsongen med en hemmaförlust mot Vargarna. Mycket oväntat. Antonio LIndbäck drabbades av två stopp och hade en jobbig kväll. Precis som flera av hans lagkamrater. Endast Niels-Kristian Iversen höjde sig och njöd på bra speedway.

Läs mycket mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen!

Heat 15: 3-3

Pedersen 3

Iversen 2

Proasiewicz 1

Richardson 0

Kommentar: Nicki sätter punkt för kvällen med en ny heatseger och totalt 14 poänh. Iversen överlägset bäste Indian med 13 poäng.

Slutställning: 42-48

Publiken vallfärdar hem. Skippar det betydelselösa nomineringsheatet. Vilken smäll för Indianerna!

Heat 14: 1-5Pedersen 3

Karlsson 2

Bjerre 1

Lindbäck 0

Kommentar: Matchen över. Vargarna vinner sensationellt i Kumla. Nytt stopp av Antonio Lindbäck, som stod stilla i starten. Ojojoj, vilken bedrövlig afton med två stopp för "Anton". Nicki fortsätter leverera.

Aktuell ställning: 39-45.

Heat 13: 5-1.Protasiewicz 3

Iversen 2

Richardson 1

Shields 0.

Kommentar: Indianerna tar en livsnödvändig femetta som ger hemmalaget hopp inför de två avslutande heaten. Men det blir tufft ändå, eftersom Vargarna har Nicki Pedersen i båda de avslutande racen. Jublet steg runt ovalen när Protasiewicz fick med sig Iversen, även om Pepe hade lite problem i andra sväng när hans cykel stegrade. Till slut en säker 5-1-seger.

Aktuell ställning: 38-40.

Heat 12 4-2Lindbäck 3

Karsson 2

Holta 1

Nilsson 0

Kommentar: Indianerna fick äntligen en bra start. Lindbäck och Holta först ut. "PK" knep sedan Holtas andraplats tidigt. Indianerna kryper närmare. Men har hittills bara tagit en femetta. Skönt heat för Lindbäck som tog kvällens första poäng.

Aktuell ställning: 33-39

Heat 11: 2-4.

Ivanov 3

Andersen 2

Mellgren 1

Thörnblom 0

Kommentar: Vargarna vinner även kvällens andra reservheat med 4-2, och nu är superskrällen nära. Vargarna låg på 5-1 men då fick Mellgren ett res och Andersen kunde slinka förbi. Thörnblom långt efter redan från start.

Aktuell ställning: 29-37.

Nu paus och fika. Ser inte helt bra ut för Indianerna, kan man lugnt säga. Extra tungt för Antonio Lindbäck som fick stopp i ledning och kastade cykeln på mittplan. Har inlett med två nollor.

Heat 10: 2-4Pedersen 3

Andersen 2

Mellgren 1

Bjerre 0

Kommentar: Nej det här håller inte för Indianerna. Bjerre nollade och bara Andersen som kämpade för poängen. Indianerna har riktigt svårt att ta starterna. Det är den stora akilleshälen i kväll.

Aktuell ställning: 27-33

Heat 9: 1-5Richardson 3

Nilsson 2

Andersen 1

Lindbäck 0 (stopp)

Kommentar: Ett riktigt strulheat för Indianerna som länge låg på 4-2. På tredje varvet blev Andersen, som låg trea, omåkt av Kim Nilsson. Och i sista kurvan fick Antonio stopp i ledning. Ursinnig slängde han cykeln mitt på innerplan och stegade bort till depån. Riktigt irriterad.

Aktuell ställning: 25-29.

Inför heat 9: Indianerna byter reserv. Plockar bort Thörnblom och stätter in Andersen. Klokt.

Heat 8: 3-3Holta 3

Pedersen 2

Mellgren 1

Protasiewicz 0

Kommentar: Holta tog starten och skydda heatsegern hela vägen in i mål. Pedersen var uppe och nosade flera gånger men kom aldrig förbi. Tog andraplatsen säkert före Mellgren som var långt efter. Pepe supersist efter att ha tappat fäste i andra böjen och inte kunnat hota.

Aktuell ställning: 24-24

Banan prepareras igen. Ett spår som tittas till. Specialpreparering. Alltså första gången i år förarna åker på den. Testade tidigare på dagen i dag.

Heat 7: 5-1Iversen 3

Bjerre 2

Karlsson 1

Mellgren 0.

Kommentar: Indianerna kontrar direkt och tar kvällens första femetta till stort jubel från hemmapubliken. Bjerre Karslson i andra sväng och fick med sig stekhete Iversen som tog heatsegern på sista meterna. Iversens tredje heatseger i kväll - och han som egentligen bara var reserv för skadade Kylmäkorpi...

Aktuell ställning: 21-21.

Inför heat 7 tar Vargarna bort Adam Shields och plockar in stekhete Anders Mellgren som tagit fem poäng så här långt.

Heat 6: 1-5Nilsson 3

Richardson 2

Protasiewicz 1

Holta 0

Kommentar: Gästernas andra femetta. Helt odramatiskt heat där Nilsson och Richardson paråkte in poängen. Holta nollade och var långt efter.

Aktuell ställning: 16-20

Heat 5: 4-2.Iversen 3

Shields 2

Andersen 1

Ivanov 0.

Aktuell ställning: 15-15.

Kommentar: Shields tog täten men efter ett varv kom Iversen som en kanon på innern och tog sin andra raka heatseger. Dessutom på kvällens hittills bästa tid, 64,3. Andersen klar trea, har inte imponerat så här långt.

Lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckströms kommentar om inledningen: "Vi har haft ett snack nu om hur viktigt det är att komma i väg först från böjen. Det ska vi ändra på nu. Vi har fått en tuff start, men nu kör vi!"

Heat 4: 1-5Pedersen 3

Mellgren 2

Thörnblom 1

Lindbäck 0

Kommentar: Matchens första femetta. Lindbäck fick en bättre start men kom inte runt Pedersen i första böjen, i stället blev han uttryckt och tappade fart, och fick ytterligare två förare framför sig i det här heatet. Pedersen vann enkelt. Thörnblom klarade inte av att hota Mellgren.

Aktuell ställning: 11-13.

Heat 4 stoppas. Omstart för samtliga fyra förare. Varning till Antonio Lindbäck för dålig startdisciplin.   

Heat 3: 4-2Protasiewicz 3

Karlsson 2

Holta 1

Shields 0

Kommentar: Protasiewicz och Karlsson hade en tuff fajt in i första sväng. "Pepe" först ut och i andra sväng gav han 43-årige Karlsson en liten tryckare så att Holta kunde gå förbi. Kortvarig 5-1-glädje dock. Karlsson förbi i nästa kurva och tog andraplatsen.

Aktuell ställning: 10-8.

Heat 2: 2-4Mellgren 3

Andersen 2

Ivanov 1

Thörnblom 0

Kommentar: Kvällens första reservheat. Mellgren skrällde hem heatet efter en bra start. Uppdelat heat där de fyra förarna låg rätt långt från varandra och inte klarade av att hota. Hans Andersen slagen direkt. Thörnblom fick en kass start och kunde inte hota isracingstjärnan Ivanov om poängen.

Aktuell ställning: 6-6.

Heat 1: 4-2Iversen 3

Richardson 2

Bjerre 1

Nilsson 0

Kommentar: Iversen som en raket från innerbanan. Bjerre försökte hänga på i första sväng men Richardson trängde sig emellan. Sedan följa John-heat, inga förändringar.

19.11: Snart dags för start! I första heatet ställs Kenneth Bjerre och Niels-Kristian Iversen mot Lee Richardson och Kim Nilsson. Ska vi gissa på...tja 5-1!

19.10: Nytt för i år är att Indianerna kör med enhetliga dräkter. Var inne en sväng i depån och det såg riktigt prydligt ut med namnen på ryggen. Piraterna torskade hemma mot Dackarna direkt i premiären (startar 17). Första jätte att falla.  

19.08: Inte lätt att jobba från Sannahed. Noll mottagning så fort det fylldes på med folk. Klassisk speedway-problem som aldrig verkar gå att åtgärda.

19.03: Nytt för i år är att Indianerna kör med enhetliga dräkter. Var inne en sväng i depån och det såg riktigt prydligt ut med namnen på ryggen.

18.55: Förarna tar sig in på banan och möts av bengaler runt ovalen. Och hårdrocksmusik. Inga konstigheter alls. Lars-Åke Lagrell, gamla fotbollsbasen, hade inte diggat det om han var här. Men pampigt i alla fall!

18:50. Indianerna vann grundserien i överlägsen stil 2011. Förlorade sedan finalen över två matcher mot Piraterna från Motala. I år är det samma finallag som är favoriter till att slåss om guldet. Vargarna känns tunna och har bara en lysande stjärna i Nicki Pedersen, som inte varit i världsmästarform de senaste säsongerna.

18:45: Kanonväder i Sannahed. Mängder med åskådare, kan bli runt 5 000 i dag, som glider runt i shorts och t-shirts.

18:45: Indianerna är jättefavorit i den här matchen och jag, Johan Arvidsson, tippar att det är avgjort tidigt. I Indianerna återfinns fyra nya förare mot förra sösongens silverlag. Kenneth Bjerre kör som heatledare. Rune Holta är tillbaka i indianvästen och Hans Andersen och Mathias Thörnblom utgör nytt reservpar. Andersen petar där med Simon Gustafsson i den här matchen.

Antonio Lindbäck fortsätter på reserven på tisdagen.

Lagen

Indianerna: 1) Kenneth Bjerre, 2) Niels-Kristian Iversen, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Rune Holta, 5) Antonio Lindbäck, 6) Mathias Thörnblom, 7) Hans Andersen.

Vargarna: 1) Lee Richardson, 2) Kim Nilsson, 3) Peter Karlsson, 4) Adam Shields, 5) Nicki Pedersen, 6) Daniil Ivanov, 7) Anders Mellgren.

Annons