Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spanien populäraste resmålet för svenskar

Spanien och Thailand.
Det är de mest bokade länderna 2017 visar en undersökning av TNS SIFO och Resia.

Svenskarnas stora reslust håller alltså i sig även i början på det nya året och hittills under 2017 har resebokningarna ökat med 17 procent jämfört med året innan.

En trend har blivit att man helst reser när det inte är lov och ledigheter.

Minst två gånger per år reser också en tredjedel av svenskarna utomlands.

– Reslustan fortsätter att öka 2017. Att resa är helt enkelt årets höjdpunkt förmånga svenskar och allt fler prioriterar flera resor om året före mycket annat. Vi ser också att man bokar sina resor med kortare varsel, därför tror jag attvi kommer att få se en ännu större bokningsökning i slutet av året, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressutskick.

Den redovisade ökningen bygger på bokningar under perioden 24 december 2016 och 2 januari 2017.

– Som vanligt är det just nu en rusning efter sommarens resor och vissa populära hotell är redan uppbokade. Men även i vår bokningsstatistik ser vi en allt större efterfrågan på resor under veckor som det inte är ledighet, säger Lina Eklund.

– September har blivit en av årets hetaste semestermånader – inte minst bland småbarnsfamiljer. Då har det blivit mer behagliga temperaturer runt Medelhavet och man slipper trängas på såväl stranden som runt poolen. Att priset är lägre under lågsäsongen lockar också många svenskar, fortsätter Lina Eklund.

FAKTA: Mest bokade länder för 2017

1. Spanien

2. Thailand

3. USA

4. Grekland

5. Cypern

6. Italien

7. Kroatien

8. Storbritannien

9. Mexiko

10. Australien

Källa: Resiabarometern 2017.