Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sopa Sverige rent på kvinnodagen – "Viktigt fortsätta att kämpa"

Nu ska Faluns gator bli skinande rena på kvinnodagen.

På den internationella kvinnodagen (8 mars) vill S-kvinnor i Falun tillsammans med LO-facken uppmärksamma hur viktigt det är att kämpa för ett jämlikt och jämställt samhälle, som det uttrycks i ett pressmeddelande.

Därför bjuder man nu in till en aktion för att sopa Sverige rent.

– Den 8 mars firas runt om i världen den internationella kvinnodagen, så även av oss S-kvinnor i Falun. Vi vill genom en sopaktion uppmärksamma vikten av att fortsatt kämpa för en mer jämlik värld och kvinnors rättigheter i Falun, Dalarna, Sverige och världen, säger Liza Lundberg S-kvinnor i Faluns ordförande, i ett pressmeddelande.

– Vi oroas även av det faktum att vi om några månader kommer att nazister som marscherar på Faluns gator. Nazister som varken delar vår syn på demokrati eller alla människors lika värde, fortsätter Liza Sundberg.

Det blir samling i Geislerska parken sedan ska gatorna sopas rena fram till Stora Torget.

– Faluns gator ska sopas rena från fascism, rasism, patriarkala strukturer, förtryck, mäns våld mot kvinnor och allt annat som ligger i vägen för ett jämlikt och jämställt samhälle, säger LO distriktets vice ordförande LenaJohnsson.