Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: 42-åriga kvinnans barn misstänks för mordet på maken

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

I morse anhölls tre personer, misstänkta för inblandning i mordet på 42-åringens make, ett dödsfall som inledningsvis troddes vara ett olycksfall.

Nu kan vår reporter Håkan Slagbrand avslöja sensationella uppgifter om de tre personer som anhållits.

Det är två av den mord- och mordförsöksmisstänkta 42-åringens egna barn som har anhållits misstänkta för delaktighet i mordet på hennes make i augusti 2015.

Det handlar om en son, född 1996, en dotter född 1997 samt dotterns sambo, född 1991. Alla tre greps i sina respektive bostäder på onsdagsmorgonen och togs inledningsvis in på förhör.

Efter förhören beslutade åklagarduon Johan Fahlander och Jessica Wenna att anhålla trion. Misstankarna handlar i allt väsentligt om att de ska ha sett till att den drunknade maken på något vis forslats i bil till sommarstugan utanför Arboga.

Enligt VLT:s källa kan transporten, från Eskilstuna till Arboga, ha utförts på småtimmarna, natten mellan den 7 och 8 augusti 2015. Vid 8-tiden larmade 42-åringen om att maken var försvunnen.

– Vi tror inte kroppen legat särskilt länge i vattnet när den väl hittas vid 10-tiden på lördagsförmiddagen, säger VLT:s poliskälla.

Läs också: GW Persson om mordet på maken: "42-åringen har avslöjat sig inför sin sambo"

42-åringen uppgav i de inledande förhören att enbart hon, maken och deras gemensamma tvillingar, som vid den tiden var i treårsåldern, var på plats och att de anlände under fredagen.

– Det finns mycket som pekar på att detta inte är sant, säger poliskällan.

Historien om vad som lett fram till anhållandet, och utvecklingen i den kedja av brott som utvidgats från ett mord och ett mordförsök till två mord och ett mordförsök kan du läsa här .

Läs även: [+] Mordmisstänkta barnen tidigare dömda för brott

Läs även: [+] Mordmisstänkta kvinnan har återtagit platsen i bolagsstyrelsen