Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollerö IF tilldelas stipendium från Morakniv – "Insatser som sträcker sig långt utöver det vanliga"

I dag meddelades vilken lokal eldsjäl som tilldelas 2016 års Stipendium Morakniv. Det är Sollerö IF som får stipendiet för sina insatser för integration.

För sjätte året i rad delar Morakniv ut sitt stipendium till en "lokal eldsjäl som bidrar till bygdens positiva utveckling". Stipendiet gick alltså i år för första gången till en förening - Sollerö IF.

Sollerö IF:s seniorverksamhet inom fotboll har fått nytt liv tack vare asylboendena i Gesunda och Ryssa, och föreningen har blivit en mötesplats för nyanlända och lokalbor. Motiveringen till stipendiet lyder:

"Föreningen Sollerö IF har med engagemang och hjärta och genomidrottens möjligheter bjudit in nysvenskar till den lokala gemenskapen –insatser som sträcker sig långt utöver det vanliga."

Läs också: Fotboll och integration på Sollerön

Representanter från föreningen var på onsdagen på plats på Morakniv för att ta emot stipendiet på 30 000 kronor.

– Vi hoppas att vi kan använda stipendiet till fortsatt integrationsarbete, så att vi kan få en knuff i rätt riktning. Min önskan är också att vi ska få in lite fler tjejer i integrationsarbetet, det har varit en knepigare och lite större utmaning. Så det är målsättningen. Sen vet vi inte hur det blir med spelarunderlaget, i och med att det är oklart hur länge boendena blir kvar. Men vi jobbar på och det är jätteroligt, säger Pontus Bråmer, ordförande Sollerö IF, i ett pressmeddelande från Morakniv.

Läs också: Eldsjäl i Sollerö IF stipendiekandidat

En av de drivande krafterna när det gäller integrationsarbetet i Sollerö IF har varit fotbollsledaren Jon Böhlmark.

– Jag tycker vi har all anledning att vara stolta hela bygden, att vi i den här svåra situationen har stått upp för människovärdet. Jag har sprungit på mycket gott och fina krafter och jag har känt mig över att bo här, sa Jon Böhlmark i pressmeddelandet.