Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Soldiers of Odin lägger ned i Dalarna

Det blev bara ett fåtal så kallade patrulleringar för det högerextrema medborgargardet Soldiers of Odin i Dalarna. Gardets ledare bekräftar att man lagt ned i Dalarna.

– Ja det stämmer. Det hände efter att flera medlemmar misshandlats i helgen som de var ute. När de blivit påhoppade och misshandlade bestämde de sig för att inte gå ut mer, säger Mikael Johansson, talesperson för Soldiers of Odin Sverige.

Läs mer: Soldiers of Odin har etablerat sig i Avesta

Helgen 2-3 april kom flera rapporter in om att medlemmar i Soldiers of Odin misshandlats på flera ställen i Sverige. Medborgargardets sektion i Dalarna var på plats i Borlänge. Där ska de enligt flera uppgifter ha stött på probleml.

Vilka var det som misshandlade era medlemmar?

– Det kan jag inte uttala mig om, men jag vet att det var ett ungdomsgäng, säger Mikael Johansson och fortsätter:

– På flera andra orter har folk tagit reda på släktingarns namn och adresser och ringt och hotat folk. Det känns tungt att man inte får gå ut och nattvandra utan att känna sig hotad. Vi fortsätter så gott vi kan.

Enligt DT.se var det Bandidos som Soldiers of Odin hamnade i bråk med.

Enligt Mikael Johansson var tre Soldiers of Odin-medlemmar tvungna att uppsöka sjukhus efter misshandel. Händelserna ska ha polisanmälts.

Läs mer: Expo: "Tydliga kopplingar till högerextremism"

Läs mer: Polisen följer Soldiers of Odin