Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snapchats skapare utvecklar drönare

Snapchats skapare är på väg att utvecka en drönare som ska hjälpa användarna att ta bilder och spela in video, enligt New York Times.
Det är ännu oklart om drönaren kommer att släppas till konsumenter.

Snapchat är en app som låter användaren skicka bilder, videos och meddelanden, som efter en liten stund försvinner.

Under de senaste åren har företaget bakom appen försökt slå sig in på den moderna kameramarknaden. I sin satsning på kameramarknaden har företaget bytt namn från Snapchat till Snap.

Snaps nya drönare ska låta användarna kunna dela och bilder och videos tagna från luften, uppger tre anonyma källor till New York Times.

Tidningen har varit i kontakt med officiella talespersoner på Snap – men har inte lyckats få sina uppgifter bekräftade.

Många teknikföretag jobbar med olika experiment och tar fram prototyper, som senare kan komma att läggas ned – eller leda till helt andra projekt.

Senaste produkten från Snap är ett par solglasögon som kan spela in 10 sekunder långa videoklipp – som sedan sänds till chatappen.

Glasögonen kostar 130 amerikanska dollar och har hittills bara gått att köpa tillfälligtvis vid speciella maskiner som ställts upp på olika ställen i USA, och i butiker som öppnats med 24-timmars varsel.