Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba puckar när Johan Motin flyttade in till industristylat hus med Fanny

Den fantastiska utsikten fick hockeyprofilen Johan Motin på fall. När det blev dags för inflytt var det som sambo och tillsammans har paret skapat ett färgglatt hem med vitt som bas.

När man kliver in i det kombinerade kök- och vardagsrummet är sjön det första man ser. Som en gigantisk tavla breder landskapet ut sig utanför fönstren som går från golv upp i nock längs med hela gaveln.

– Inflyttsdatumet blev framskjutet en vecka. Vi flyttade in dagen före midsommar och hade bjudit hem folk på fest på midsommar. Det var ett himla slit att få i ordning på allt. Johan skruvade utemöbler för glatta livet, minns Fanny Törnquist Persson när de visar oss runt i sitt hem i Katrinelund, Stora Mellösa, utanför Örebro.

Runt omkring finns flera snarlika hus. Några har ett loft, som Fanny och Johans, medan andra är enplansvillor. Alla är nybyggda.

– Jag har alltid velat bo vid vattnet. Jag har vänner i området och slogs av hur fint det var här. Så när det blev tomter till salu slog jag till. Den här tomten kändes bäst. Den hade bäst utsikt men ligger ändå lite i skymundan, berättar Johan.

Dess förinnan bodde han i en lägenhet på Engelbrektsgatan i Örebro. Fanny bodde i Karlstad. När de flyttade ihop satsade de på nya möbler och en ny stil.

– Johan har präglat mig när det kommer till inredning. Han ville ha färg och värme. Jag var mer för ljust förrut, hade mycket beige och vitt. Vi har köpt nästan allt nytt och hittat en gemensam stil. Industri med lite guld, säger Fanny och Johan nickar.

Huset har genomgående parkett och vitmålade väggar. I hallen hänger polaroidbilder från Italienresan på svarta snören över ett mörkt sideboard. Till högerom dörren finns trappen till loftet och till vänster ligger gästrummet. Rakt fram finns sovrummet. Sänggaveln är i grönt sammet. En vit fjäderlampa spär på den mjuka, hemtrevliga känslan. Sängborden är väggfasta för att underlätta städning. Där hallen svänger åt höger finns två badrum på varsin sida. Taket går lite i vinkel då undersidan av trappen till viss del sticker fram som en snygg detalj.

I slutet av hallen finns det fantastiska kök- och vardagsrummet i öppen planlösning, med en hel gavel av fönster. Eftermiddagssolen flödar in och ritar mönster över parketten. En soffgrupp i blå sammet är köpt på nätet och var en lyckad chansning.

– Vi hade inte provsuttit den, men den är jätteskön, säger Johan.

Vid panoramafönstret står ett matbord i ihålig betong med bruna läderstolar. Här finns också en kamin och ett par läderfåtöljer på var sin sida om en guldfärgad drinkvagn.

– Här är härligt att sitta, säger Johan och slår sig ner.

– Det har du väl aldrig gjort, kontrar Fanny och skrattar.

Johan berättar att han inte brydde sig så mycket om inredning när han bodde själv.

– Det var en riktig ungkarlslya och jag har sålt eller skänkt bortdet jag hade där. Fast jag renoverade upp lägenheten, den blev jättefin. Det här huset har jag inte byggt själv, dock. Och det var redan bestämt vad det skulle vara för typ av hus här när jag köpte tomten.

Det som de däremot fått påverka är detaljer i kök och badrum. Handtagen på köksluckorna i skinn till exempel.

Loftet har plexiglas som räcke med utsikt mot kök och vardagsrum. Takhöjden är omkring 1,90 i mitten med snedtak åt båda håll. På kortsidan sitter låga fönster och att möblera här har varit en utmaning. Nyligen kom dock Fannys gamla beige soffgrupp på plats och står nu mitt i rummet.

– Jag tänker att man kan sitta här och ta en kaffe, säger Fanny.

– Tror du vi nånsin kommer göra det, flinar Johan och så brister de ut i skratt.

– Något som är bra är att vi var de sista att flytta in i området, så vi har kunnat kika på de andras hus och plockat det bästa från dem. Det bor flera andra som är involverade i Örebro hockey här. Det är roligt, säger Johan Motin.

– Det bästa med huset är utsikten. Utsikten och sakerna vi valt. Det här är verkligen vi, säger Fanny nöjt.

Fakta

Här bor: Johan Motin, 28, back i Örebro Hockey, samt Fanny Törnquist Persson, 23, som studerar kommunikation och PR på Örebro Universitet.

Huset: Ett nybyggt hus på 105 kvadratmeter med två sovrum, öppen planlösning i vardagsrum och kök samt ett loft. I Vardagsrum och kök är det öppet upp i nock. På tomten finns en bod som inretts som förråd och gästrum. Fasaden har mörk panel. Invändigt är det ljusa väggar med ekparkett.

Läge: Katrinelund, Stora Mellösa.