Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slukhål i Ludvika – Högbergsgatan avstängd minst hela tisdagen

Högbergsgatan i Ludvika är avstängd sedan tisdagsmorgonen på grund av en vattenläcka.

LÄS MER (PLUS): Slukhålet i Ludvika: "Kan ha runnit en miljon liter vatten ur det"

Det är delen mellan Porsgatan och Vindelgatan som har stängts av. Nära Vindelgatan gav vägen vika när en väghyvel kom körande tidigt på tisdagsmorgonen.

Det blev vissa skador på väghyveln, bland annat punktering på ett hjul, men föraren lyckades köra bort den från hålet. Föraren föreföll ha klarat sig undan skador, men fördes för säkerhets skull till jourmottagningen för översyn.

Vägen är underminerad och WBAB (Wessman Barken Vatten och Återvinning AB) har konstaterat att det är en vattenläcka som orsakat haveriet.

– Högbergsgatan kommer att bli avstängd i alla fall under hela dagen. När väl läckan är lagad så ska vägen byggas upp på nytt, säger Fredrik Gille från WBAB.

Vid klockan 16.30 meddelande man att läckan snart var lagad. Återställning av vägen, så att den kan öppnas för trafik, kommer dock inte att ske förrän under onsdagen.

Trafiken mellan södra delen av Högbergsgatan/Knutsboleden och Ludvika centrum påverkas och trafikanter får tills vidare ta andra vägar. Omledning sker främst via Vindelgatan och Bergsgatan.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android