Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Göran mera tid med gitarren

När veckan är slut går Göran Lindblå i pension. Han slutar då som vd och koncernchef för OK Ekonomisk förening efter 18 år.

Annons
Göran Lindblå är engagerad i flera olika körer och är också ute tillsammans med hustrun Maud och sjunger och spelar.

Vi träffas i hans och hustrun Mauds fritidshus i Dräcke utanför Hedemora. Göran berättar att han ser fram emot pensionen, även om han inte kommer att sluta med alla sina uppdrag.

– Jag fortsätter som styrelseordförande, men inte som arbetande ordförande utan mer som en vanlig, säger han leende.

Göran har flera styrelseuppdrag som han kommer att behålla, bland annat som vice ordförande i KF och som ledamot i Folksam Sak.

– Om man skulle lista alla styrelser jag i dag sitter i skulle det se väldigt mycket ut. Knappt så att jag själv kan hålla reda på det, säger Göran skämtsamt.

Med alla uppdrag och sitt arbete som vd och koncernchef har Göran lagt betydligt mer än en vanlig heltid på att jobba. Efter pensionen siktar han på att låta styrelseuppdragen inte ta mer än en normal halvtid.

– Jag ser fram emot pensionen och få lämna det exekutiva arbetet bakom mig.

Han hoppas nu få mera tid att tillbringa i Dräcke, och att kunna vara ute och sjunga mera. Han och Maud är båda engagerade körsångare.

– Vi har en vokalensemble i Hedemora som heter Stämbandet, till exempel. Men vi är också med och sjunger i olika körer i Avesta. Fridolinkören bland andra.

Makarna är även ute på egen hand och musicerar.

– Vi har varit i bystugor och kolmilor, berättar Göran.

Deras program är brett, från andliga sånger till visor.

– Jag blir ibland inbjuden att hålla föredrag i olika ämnen, som till exempel energifrågor och om olja. Då brukar jag fråga om jag kan ta med gitarren också. Det är alltid roligt, säger Göran leende.

Från nyfiken murvel till koncernchef är en resa inte ens Göran själv hade kunnat ana.

– Jo, jag är lite förvånad själv, säger han och skrattar.

1970, när Göran bara var 16 år gammal, startade han sitt yrkesliv. Han skrev mycket för Falu-Kuriren, och det var där han träffade Maud som skulle bli hans fru.

– Nästa år har vi varit gifta i 40 år, avslöjar Maud med ett leende.

Göran har arbetat för Dala-Demokraten och Avesta Tidning, men under nästan hela 1980-talet var han chef för Dalarnas Tidningar.

I januari 1989 kom han till OK för att bli chefredaktör för tidningen Vi Bilägare.

– Och på den vägen blev det, säger Göran leende.

Det plingar till i hans mobil och Göran tar en titt. – Det är inte jag som styr kalendern, den styr mig! Det ska bli kul att se den vardagen när jag inte har något alls inplanerat. Vad gör jag då, säger Göran och skrattar.

Annons