Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi minns Bo Sigfridmed tacksamhet"

Bo Sigfrid Söderberg har avlidit, saknad av familj, släkt och vänner.

Annons

Som tonåring var han medlem i Avesta IOGT-scoutkår, där han före emigration till USA var avdelningsledare under flera år. Kåren var då stor och han var med att bygga de kojor av avestabryggeriets gamla öljäsniongsfat, som placerades i området kring Lillsjön och utgjorde patrullyor.

Som pensionär återflyttade Bo Sigfrid till födelseorten efter många år i ledande positioner inom internationellt företagande. Hans intresse för scoutrörelsen, som till viss del varit hans universitet, var stort och han anslöt sig till Folkare Scoutgille.

Vi hade tidigare träffats i samband med scoutläger och började hålla kontakt, som visade hans stora engagemang för en rörelse som under drygt 100 år vuxit från ett läger med ett par dussin pojkar i England till ca 35 miljoner flick- och pojkscouter i världen.

Även om Bo Sigfrids hjärta slutat slå så ekar dess slag ännu för en viktig ungdomsverksamhet, som bygger upp kreativitet. Han blev 71 år och vi minns med glädje och tacksamhet en sund själ i en rund kropp.

Mer läsning

Annons