Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saknad efterAxel Ingmar

Avestas meste lokalpolitiker Axel Ingmar har som tidigare meddelats gått bort vid 87-års ålder. Han lämnar barn med familjer, kollegor och vänner inom det parti som han grundade, Axel Ingmars lista, och i Dalarnas sjukvårdsparti.

Annons
Axel Ingmar

Vår vän Axel Ingmar var unik med sitt sto ra kunnande och engagemang i allt från historia, geologi, naturens flora, djurens värd och politiken.

Han var en stor medmänniska, vän, lärare och politiker med ett stort rättvisepatos. Detta återspeglades i alla hans engagemang!

Saknaden är stor efter vår vän och mentor, inte minst de kluriga kommentarerna. Hans politiska insatser för Avestas invånare har sparat mångmiljonbelopp, exempelvis i Omniaaffären. Hans motto att ingenting är omöjligt gäller nog alla och envar.

Några dagar före sin bortgång berättade Axel Ingmar att han skrivit sina memoarer och att de till stor del kommer att handla om Avestas politiska irrfärder och hans politiska engagemang för att stoppa detta.

Vi är tacksamma för att vi fick lära känna Axel Ingmar och vara en del av hans liv. Den lärdom och kunskap han gav spreds bland oss som ringar på vatten.

genom Krister Nilsson

Styrelsen för Axel Ingmars Lista

Mer läsning

Annons