Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maire uppskattade målning och matlagning

Maire Sundblom Nyström, Torsång, har avlidit. Hon älskade att umgås med vänner och släkt och hon beskrivs som en "matmamma", otrolig på att laga mat och hon bjöd gärna in till fest. "Ju fler desto bättre" var hennes melodi.

Annons
Maire Sundblom Nyström.

Maire Sundblom Nyström avled efter en tids sjukdom den 27 juli vid en

ålder av 63 år.

Maire var född i Kemi, norra Finland och kom med sina föräldrar till Sverige under arbetskraftsinvandringen. I Avesta fick hon anställning som försäkringstjänsteman åt Folksam, ett yrke hon trivdes med.

I början av 1980-talet träffade hon sin livskamrat Nisse och flyttade till Borlänge där hon fortsatte att arbeta åt Folksam.

1987 köpte paret hus i Torsång och där trivdes hon jättebra.

Familjen, de fyra barnen och så småningom barnbarnen, var Maires stora intresse. Hon älskade att umgås med vänner och släkt och hon beskrivs som en "matmamma", otrolig på att laga mat och hon bjöd gärna in till fest. "Ju fler desto bättre" var hennes melodi.

Maire var omtyckt för sitt stora hjärta, sin omsorg om familj och vänner.

På fritiden var målningen ett stort intresse och hon hade talang. Hon hade ateljé på gården där hon ofta målade till sent på nätterna.

Maire var också medlem i Borlänge konststudiegrupp och hon ställde ut på olika evenemang.

Hon beskrivs av sina vänner i konststudiegruppen som "en klippa". Hon var med i styrelsen och hon ställde alltid upp när det skulle ordnas med något.

Konstintresset har även fått ge uttryck i trädgården i Torsång. Där kunde hon på ledig tid tillbringa timmar med att påta i landet eller bara njuta på altanen bland alla rosor.

Hundar var ett annat stort intresse och under 70-talet höll Maire på med schäfer och var med i Avesta brukshundklubb. Under senare år intresserade hon sig för kungspudel och hundutställningar.

Maire har under de månader som hon vetat om att hon hade cancer kämpat på med fortsatt positiv livssyn.

Närmast sörjande är maken Nisse, de fyra barnen och barnbarnen.

Familjen genom maken Nisse

Mer läsning

Annons