Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kerstins entusiasmpåverkade oss alla"

När det tilltagande höstmörkret sänker sig över bygden har den lilla IOGT-NTO föreningen i Bergshyttan drabbats av en tung sorg. Vår medlem Kerstin Nilsson avled efter en tids sjukdom i sitt hem den 27 september. Hennes tankar in i det sista gällde föreningens verksamhet.

Annons

Makarna Kerstin och Nils-Erik Nilsson flyttade till Bäsinge från Jönköping för drygt 20 år sedan. De har båda varit aktiva medlemmar i nykterhetsrörelsen sedan tidiga ungdomsår och flyttade snart över sitt medlemskap till IOGT-NTO-föreningen i Bergshyttan. Det blev ett uppsving för den tynande föreningen med åldrande medlemmar. Nils-Er ik blev och är fortfarande föreningens ordförande, och Kerstin blev dess studieledare. Vi fick nya medlemmar.

Kerstins entusiasm och idérikedom påverkade oss alla till att ta nya tag. Otaliga är de offentliga caféprogram höst och vår, som makarna Nilsson varit idégivare till. Kerstin tog också stort ansvar för det praktiska vid såväl interna som offentliga sammankomster: bakning, dukning servering mm.

Hennes energi och engagemang verkade outtröttligt. Som studieledare var hon ständigt verksam i planering framåt och praktisk handling.

Makarna Nilsson har genom åren genomfört många studiecirklar, som blivit till nytta och nöje för deltagarna. Ibland som handledare, ibland med utomstående ledare. En skrivarcirkel, som pågått i flera år, liksom en bokbindarcirkel kompletterade varandra utmärkt och resulterade så småningom i ett antal utgivna böcker. En hantverkscirkel designade den populära Folkärnahästen och Kerstin har dekorerat åtskilliga hundra sådana. Det ger stöd till vår ekonomi.

Vi minns Kerstin, som en omtänksam och god vän och medkämpe, och böjer våra huvuden i tacksamhet för våra år tillsammans. Tomrummet är stort och saknaden tung. Vi känner varmt med maken och barnen med familjer.

Mer läsning

Annons