Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle Danielsson - en teknisk expert

Jag lärde känna Karl-Erik Danielsson, i dagligt tal Kalle, redan i ungdomen när han arbetade på min fars bilverkstad i Avesta.
På den tiden var alla fordon som gick i trafik utrustade med gengasaggregat, även Kalles motorcykel. På vardera sidan av bakhjulet satt ett aggregat. Naturligtvis var det egen tillverkning.

Annons

Trots sitt handikapp – vänsterhanden använde han bara i trängda lägen – så var ingenting omöjligt för honom. Stod han inför ett tekniskt problem tog han en funderare. Alltid kom han på en lösning. Och så var arbetet igång.

Hans specialitet var gengas. Kalle var en av de få i Dalarna som visste – och kunde – tillverka aggregat med tillbehör och montera på bilen. Under många körde han sin gengasdrivna bil till bil- och motorträffar. De intresserade lovordade honom för arbetet. Bilen finns fortfarande kvar.

Imponerad blev jag också när det stora garaget på den egna tomten i Vansjö stod färdigt. Varenda sten hade han burit och placerat på rätt plats –med delvis handikappad vänsterarm.

Gengasträffarna i Västerdalarna var viktiga för Kalle. Vissa år fick bilen även rulla till andra platser, till exempel Pylonen vid Vägverket i Borlänge. Så fort bilen var på plats strömmade nyfikna fram.

I början av 50-talet åkte han i en liten Renault CV 4. Vi var fyra i bilen och vi tog oss ända till Venedig. Men det var nervöst när vi skulle upp till Hitlers före detta bostad i Berchtesgaden.

– Nu har jag ingen mer växel, sa Kalle när vi mycket sakta närmade oss toppen på Obersalzberg. Vi kom upp.

Nu känns det tomt att bila till Avesta och Krylbo.

Sven-Erik Ejeborg

Mer läsning

Annons