Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glesare i leden när Lennart nu gått bort

Det blir allt glesare i leden bland tidigare arbetskamrater. Den 30 maj kunde man läsa i AT att Lennart Dahlgren hade gått ur tiden. Enligt hans hustru Gunnel kom döden dock förlösande och han blev befriad från en obeskrivlig värk i kroppen. Men visst får man sig en tankeställare när den ena efter den andra ger sig av på väg till det okända.

Annons

Lennart Dahlgren

När jag blev bekant med Lennart var han 28 år och hade redan jobbat ett antal år i Jernverkets Behållarverk II, också kallad Flaskverkstaden. En arbetsplats som inte direkt var eftersökt. Det var bullrigt, hett och tungt. Men på något sätt trivdes man och det fanns en kamratskap där som betydde mycket.

Lennart och jag var arbetskamrater i 25 år. Han var stämplare, ett specialjobb där man skulle arbeta ”för hand”, med stämpeln i vänster och en tung hammare i höger hand, banka in en enorm text i stålflaskorna. Han fick många beundrande blickar av besökare.

Detta jobb hade han hela tiden, år in och år ut. Och en sak som gjorde att jag respekterade Lennart speciellt, han klagade aldrig när vi andra gnölade om än det ena och än det andra.

Jag sörjer Lennart tillsammans med hans familj.

Mer läsning

Annons