Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulric har gott om bondförnuft

Den 28 september fyller Ulric Isacson på Fornby gård 60 år.

Annons

Ulric är född i Avesta och har varit mjölkbonde fram till och med 2008. Han är utbildad agronom och har tidigare arbetat som lärare på lantbruksskola i Umeå och som byggnadskonsult hos Hushållningssällskapet i Falun.

Han har även haft många styrelseuppdrag sedan 1980-talet, bland annat som ordförande för By LRF-avdelning och som styrelseledamot i Milko, Dala-Gävle Husdjursförening, LRF Dalarna och Svenskt Sigill AB.

Fortfarande har Ulric flera uppdrag: som regionordförande för LRF Dalarna, ordförande för LRF:s Norrlandsgrupp, styrelseledamot i LRF Försäkring AB, ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan i Södra Dalarna samt styrelseledamot i Maskinring Dalarna.

Förutom familjen med hustru Marianne, barn och barnbarn, är naturen och arbetet med jordbruket Ulrics viktigaste intressen.

Efter generationsskifte på gården för tre år sedan har Ulric en betydligt friare roll och har bland annat arbetat som handledare i EU-projektet Säkert bondförnuft, som vill minska olyckor och dödsfall inom jord- och skogsbruk.

Mer läsning

Annons