Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett helt liv ägnat åt andra människor

I Sverige är hon hemma, men i Lahore har hon sitt hem. Små nyansskillnader men tillräckligt tydliga. För Birgitta Almeby är de svenska rötterna fortfarande starka trots snart 40 år i Pakistan.

Annons
Birgitta Almeby, 70, iklädd pakistansk dress, har firat sin födelsedag och tillbringat några sommar-månader i Sverige.

70-årsdagen är nyss avklarad med firande i dagarna tre. Dels med kalas för släkten, en kväll tillsammans med församlingen i pingstkyrkan och dagen efter för de närmaste vännerna.

Nu återstår förberedelser inför återfärden till Lahore.

Birgitta har tillbringat sommaren i Sverige och ska nu fortsätta sitt åtagande i Pakistan. Visserligen gick hon i pension för fyra år sedan, men kan inte tänka sig att vara sysslolös.

Hon arbetar med administra-tiva uppgifter för skolhemmet för flickor i Lahore och är kontaktperson för Pingstmissionens Utvecklingsarbete, PMU, och Köpings Pingstförsamling som ansvarar för driften. Birgitta arbetar även en del med att lära vuxna att läsa och skriva och fungerar som bollplank i många frågor.

Snart 40 år i Pakistan har gett stor erfarenhet.

Birgitta är uppvuxen i By som äldsta barnet i en fyrhövdad barnaskara.

Föräldrarna tillhörde pingstförsamlingen, dit också Birgitta sökte sig. Som tonåring fick hon en kallelse. Hon pratade inte med någon om detta, utan utbildade sig till lärarinna och fick en tjänst på Tunaskolan i Köping 1966.

Övertygelsen om att hon var ämnad till något annat fanns dock hela tiden med.

Läs hela artikeln i tidningen den 12 september.

Mer läsning

Annons