Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen i Karins liv har hållit sinnet ungt

”Jag fattar inte att jag fyller 60, tycker inte det har gått så många år. Känner mig mera som 30”, säger Karin Bengtsson och ler. Den 30 maj fyller Karin 60 år.

Annons
Karin Bengtsson med ridgebacken Zabo.

Zabo, av rasen ridgeback, hälsar glatt och sniffar ordentligt på besökaren. Karin bjuder på saft och bulle vid köksbordet. Samtalet kommer först in på ämnet barn.

– Jag har till och med ett barnbarnsbarn. Enya. Se här, säger hon och visar en bild på en mörklockig och mycket söt tjej.

– Hon blir tre år i höst, säger Karin med ömhet i rösten.

Uttrycket att barnbarn är livets efterrätt vill Karin framhålla.

– Det stämmer absolut, och med ytterligare en generation är det ännu bättre!

Lite senare väntar Karin besök av lilla Enya. Att få rå om barnbarnsbarnet en stund ser hon alltid fram emot.

– Hon sprider sån glädje, flickan, säger hon och skrattar.

Karin och Bo har två döttrar och en son. Barnbarnen är tio till antalet slår Karin fast. Oavsett om det är bonusvariant eller inte.

– Jag tycker inte att det låter bra med bonusbarn. Varför måste man förklara så noga? Du hör inte folk säga ”det här är mitt adoptivbarn”, de säger ju bara ”mitt barn”. Vad är skillnaden?

Barnen och barnbarnen finns alla i närområdet, de flesta inom promenadavstånd.

– Det är nog därför jag känner mig ung, tack vare barnen.

För det här med att fylla 60 känns lite konstigt. Så gammal är hon ju inte, säger hon.

– Jag brukar säga att jag fyller 29 år varje födelsedag och nu frågade dottern vad jag fyller i år. ”Jomen, nu känner jag mig lite äldre, så jag fyller väl 30” svarade jag, säger Karin och skrattar.

Yrkeslivet fick ett abrupt slut 1995 då Karin var med om en trafikolycka. Då hade hon arbetat inom äldreomsorgen, som föreståndare, i många år. Innan dess arbetade hon som kontorist och på ett boktryckeri.

– Jag fick handen krossad i tryckeriet och var tvungen att omskola mig. Det var så jag kom att arbeta inom äldreomsorgen.

Hon är född i Hörnefors utanför Umeå men kom till Horndal som 9-åring. När hon var 17 år träffade hon Bo, som hon sedan dess levt med.

– Nästa år firar vi 40-årig bröllopsdag, säger Karin och ler brett.

Läs hela artikeln i tidningen den 1 juni.

Mer läsning

Annons