Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skytten i Istanbul identifierad av polisen - fel man pekades ut

Turkiska regeringen bekräftar att identiteten på terroristen som utförde massakern på nattklubben i Istanbul under nyårsnatten har slagits fast, uppger Reuters.
–Jag greps i Istanbul på grund av likheterna jag har med terroristen Jag släpptes efter en timmes förhör, säger Lakhe Mashrapov, som felaktigt pekades ut som skytten.

Annons

Ett fyrtiotal personer sköts ihjäl och ännu fler skadades i en attack mot en nattklubb i turkiska Istanbul under nyårsnatten. Sedan dess har jakten på massmördaren varit i gång. Terrorsekten IS har tagit på sig ansvaret för attentatet.

Bilder från ett pass på en medborgare från Kirgizistan, Lakhe Mashrapov, 28, cirkulerade under gårdagen på nätet. Han pekades av turkisk media ut som skytten – men kunde senare avfärdas från utredningen.

–Jag har inget intresse av att attackera Reina, säger han till tidningen Hürriyet.

Nu uppger nyhetsbyrån Reuters att skyttens identitet har slagits fast av Turkiska myndigheter. Landets utrikesminister Mevlut Cavusoglu ska ha bekräftat uppgifterna i en tv-intervju.

Ett tjugotal personer har hittills gripits i samband med utredningen kring terrordådet.

Nedanför är ett youtube-klipp från nyhetsbyrån AP som de turkiska myndigheterna har släppt på den misstänkte massmördaren som ska ha filmat sig själv.