Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle flytta bilen – döms för rattfylleri och olovlig körning

En man i 20-årsåldern har dömts vid Mora tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för olovlig körning och rattfylleri.

Det var i mitten av oktober 2015 som mannen körde personbil utan körkort på parkeringen utanför Strand kök och bar i Mora.

Vid samma tillfälle var mannen dessutom berusad, då han hade druckit alkoholhaltiga drycker i en sådan mänds att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0,40 milligram per liter.

Mannen har erkänt gärningarna, och har i förhör berättat att han vid ett besök på restaurangen gick ut i bilen för att prata i sin mobiltelefon. Han flyttade då bilen 50 meter närmare restaurangen utan att tänka sig för, trots att han druckit öl och saknade körkort.

Mannen döms nu av Mora tingsrätt till villkorlig dom och 40 dagsböter å 50 kronor. Mannen ska också betala en avgift på 800 kronor enligt lagen om brottsofferfond.

Läs också: Snart stänger Åhléns - tio anställda blir arbetslösa - allt fler affärslokaler står tomma i Mora

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android