Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköts vid dubbelmordet i Kista – hade "ledande roll i kriminellt gäng"

En av de två män som sköts till döds under onsdagskvällen i Stockholmsförorten Kista var inblandad i grov organiserad brottslighet.

Annons

Det rapporterar Expressen om en av de två män som, vilket vi tidigare berättat , sköts till döds sent under onsdagskvällen.

Enligt uppgifter till Expressen var den dödsskjutne mannen, som är i 25-årsåldern, en ledande figur i det kriminella gänget Lejonen, känt i Stockholms förorter för narkotikarelaterad brottslighet.

Han har under de senare åren avtjänat flera fängelsestraff för såväl grovt narkotikabrott som grovt vapenbrott. Han stod, då han sköts, under åtal för narkotikabrott, rättegången skulle ha hållits senare i mars.

Det finns inga uppgifter om den man som blev mördad samtidigt under torsdagskvällen . Båda männen sköts i huvudet och avled, den ene kort tid efter skottlossningen, den andre under natten till torsdagen.

Männen hittades skjutna i en parkerad bil i närheten av en skola och i närheten av radhusbebyggelse.Deras mördare är ännu när detta skrivs under torsdagförmiddagen på fri fot.