Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolskjutning i Frankrike – flera skadade

Flera personer har skadats i en skolskjutning i Grasse i Frankrike, rapporterar AFP. En person ska ha gripits misstänkt för dådet – och ytterligare en elev befinner sig på flykt.

Annons

En skottlossning bröt ut en skola i franska Grasse i Alpes-Maritimes på torsdagen. Enligt BFMTV ska en person ha varit beväpnad med flera vapen. Det rör sig om ett gevär, en pistol, revolver och handgranater.

– Jag gick för att stänga fönstren och såg en kille som såg mig rakt i ögonen. Han verkade vara en student och inte särkillt stor. Han sköt i luften och sprang iväg, säger en student till fransk lokalradio.

En person är gripen – misstänkt för skolskjutningen. Enligt Le Figaro är den gripne personen en 17-årig pojke som tidigare varit okänd för polisen.

Pojken ska ha haft en konflikt med rektorn på skolan. Ytterligare en elev på skolan jagas av polisen misstänkt för inblandning i skjutningen, uppger AFP.

Minst tre personer uppges ha skadats. Det är oklart hur pass allvarligt skadade de blivit. En källa har berättat för Reuters att båda eleverna öppnade eld mot rektorn,

– En av de två greps och den andra flydde. Det fick panik och eleverna tog sin tillflykt till en närliggande stormarknad, sade källan till nyhetsbyrån.

Franska myndigheter skickade ut en terrorvarning i folks mobiltelefoner efter skottdramat. Myndigheterna gick även ut på Twitter och rådde invånarna att stanna hemma.