Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolskjutning i Frankrike – flera skadade

Flera personer har skadats i en skolskjutning i Grasse i Frankrike, rapporterar AFP. En person ska ha gripits misstänkt för dådet – och ytterligare en elev befinner sig på flykt.

En skottlossning bröt ut en skola i franska Grasse i Alpes-Maritimes på torsdagen. Enligt BFMTV ska en person ha varit beväpnad med flera vapen. Det rör sig om ett gevär, en pistol, revolver och handgranater.

– Jag gick för att stänga fönstren och såg en kille som såg mig rakt i ögonen. Han verkade vara en student och inte särkillt stor. Han sköt i luften och sprang iväg, säger en student till fransk lokalradio.

En person är gripen – misstänkt för skolskjutningen. Enligt Le Figaro är den gripne personen en 17-årig pojke som tidigare varit okänd för polisen.

Pojken ska ha haft en konflikt med rektorn på skolan. Ytterligare en elev på skolan jagas av polisen misstänkt för inblandning i skjutningen, uppger AFP.

Minst tre personer uppges ha skadats. Det är oklart hur pass allvarligt skadade de blivit. En källa har berättat för Reuters att båda eleverna öppnade eld mot rektorn,

– En av de två greps och den andra flydde. Det fick panik och eleverna tog sin tillflykt till en närliggande stormarknad, sade källan till nyhetsbyrån.

Franska myndigheter skickade ut en terrorvarning i folks mobiltelefoner efter skottdramat. Myndigheterna gick även ut på Twitter och rådde invånarna att stanna hemma.