Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsgläntan förstärks efter kritiken

Arbetsmiljöverket har riktat skarp kritik mot avdelningen Barret på Skogsgläntan. Nu har Omsorgsstyrelsen beslutat att förstärka avdelningen med 0,5 tjänster.

I kritiken från Arbetsmiljöverket framkom det att personalen var trötta, irriterade och stressade. Det här medför att rutiner för de boende har blivit sämre. Bland annat har de fått försenad frukost, hygienen har inte sköts och medicinen har delats ut senare än den ska.

– Efter deras kritik har vi bestämt oss för att skjuta till 0,5 tjänster, cirka 22 timmar, i veckan till Skogsgläntan. De timmarna kommer främst att ligga på kvällar och helger, säger Wojciech Nedzewicz, MP, ordförande Omsorgsstyrelsen.

Pengarna kommer att tas från styrelsens budget.

Inom Kommunal,

som först väckte ärendet till Arbetsmiljöverket, har man länge varit medvetna om att det har varit tufft för de anställda.

– Personalen anser inte att de är tillräckligt många, så det här är ett steg i rätt riktning. Jag hoppas att det räcker, men vi får anta att styrelsen har gjort en grundlig kontroll på detta så att de fattat beslutet grundat på att det räcker, säger Marianne Hirsch, ordförande Kommunal.

En anledning är att belastningen har blivit tyngre för de anställda med boende som är sjukare.

– Personalen har haft det tufft. De har varit stressade och känner att de inte hinner med brukarna, speciellt när det gäller morgonbestyr.

Den första Mars ska

rutinerna och arbetsmiljön vara åtgärdad på avdelningen annars kommer Arbetsmiljöverket att besluta om ett föreäggande mot Skogsgläntan.

– Nu gäller det att personalen och arbetsgivaren samverkar för att ta fram nya riktiga rutiner. Den bemanning som de har haft har varit snedfördelad.