Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjutningen i Falun: mannen fortsatt häktad och åtalstiden förlängd

Mannen som misstänks för vapenbrott efter skjutningen utanför Falun i slutet av februari, sitter alltjämt häktad.
Åtal ska väckas senast den 29 mars.
– Jag tror att jag kommer att kunna väcka åtal tills dess, säger åklagare Johan Knies.

Söndagen den 26 februari skedde en uppmärksammad insats utanför Falun, då en beväpnad man sköts i benet av polis. Mannen hade befunnit sig i en villa tillsammans med sin mor, och poliserna som larmats till platsen kände sig så hotade att de avlossade verkanseld mot mannen.

Man beväpnad med pistol skjuten av polis – stor insats utanför Falun

Ett första förhör hölls med mannen en dag senare - natten mot tisdag - och han anhölls av åklagare Johan Knies. Mannen som är i 40-årsåldern, vistades en tid på sjukhus för sina skador.

Skjutningen utanför Falun: Förhör har hållits och den skottskadade mannen är formellt anhållen

Mannen begärdes sedan häktad den 1 mars, på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman. Den tekniska undersökningen bekräftade att mannen burit en skarpladdad pistol.

Skjutningen utanför Falun: misstänkt man häktad - bar skarpladdad pistol

Åtal skulle initialt ha väckts den 15 mars, men åklagare Johan Knies har bett att få åtalstiden förlängd. Åtal ska nu väckas senast den 29 mars.

– Mannen sitter alltjämt åtal, och jag tror att jag kommer att kunna väcka åtal tills dess, informerade Knies under torsdagsmorgonen.