Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skiva spelas in i Sjövik

Anton Leanderson-Andréas har under tio årskrivit musik för körer och det firas med konsert i Folkärna kyrka och skivinspelning.

Annons

I år har Anton Leanderson-Andréas komponerat musik för körer i tio år. By-Folkärna socken bjöd därför in honom och hans kör A Capriccio för en konsert i Folkärna kyrka på lördag.

–Det känns väldigt kul att de uppmärksammar det och det blir extra roligt nu när vi ska spela in, säger Anton.

Anton har länge gått i tankar på att spela in sin egenkomponerade körmusik men det kändes rätt att göra det nu.

–Jag har tänkt på det länge men det är ju ett riktigt projekt och det krävs mycket folk för att genomföras men det känns fantastiskt att det faktiskt blir av, säger Anton.

Kören består av 24 personer. Med ljudtekniker och musikanter så är över 30 personer involverade i inspelningen. Körmedlemmarna bor under veckan på Sjöviks folkhögskola och inspelningen sker i Sjöviks kapell .

–Det är många bitar som ska falla på plats men det är kul. Speciellt när inspelningen börjar och man skruvar åt skruvarna och alla skärper sig när det är dags att sjunga, säger Christofer Ekströmer, körmedlem.

Musiken beskrivs som lättlyssnad kyrkomusik som blandar gammalt och nytt på både svenska och latin.

–Musiken har spännande klanger och är väldigt rolig att sjunga och vi har det trevligt här, säger Christofer.