Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidstjärnans kritik: ”I mina idéer kunde de ha placerat mig på en annan sträcka"

Dagen efter stafetten i Ulricehamn är Calle Halfvarsson kritisk till laguttagningen och att han tilldelades den sista sträckan.
- Jag kan väl tycka att jag kunde haft en annan sträcka, säger skidstjärnan i samband med en pressträff i Falun.

Se även: Vad är nytt inför skidspelen? – hör arrangören här

Läs även: Ännu en svensk pallplats – Norge knep segern

Det mentala spelet inför VM i Lahtis har inletts.

Calle Halfvarsson, de senaste årens avslutningsman i det svenska stafettlaget, tilldelades den fjärde och avslutande sträckan i Ulricehamn.

Men hade skidstjärnan själv fått välja så hade han hellre kört någon av de tre inledande sträckorna.

I samband med världscuptävlingarna i Ulricehamn gjorde Halfvarsson comeback efter en längre tids sjukfrånvaro och själv beskriver han sin form som ”ganska kass”.

I sista backen inför spurten försökte Halfvarsson skaka av sig den åtta lag stora klungan med ,bland annat, Norges Finn Hågen Krogh.

Men rycket gav inte önskad effekt och i mål fick Halfvarssonse sig spurtbesegrad av norrmannen.

Ett scenario Halfvarsson helst hade undvikit med tanke på den stundande VM-stafetten i slutet av februari och att landslagsledningen kunde ha hjälpt honm att inte behöva hamna i den situationen.

- Jag blev irriterad över att ha fått däng i spurten. Men jag blev nästan mer irriterad… Jag kan väl tycka att jag kunde haften annan sträcka igår med tanke på den bakgrund jag har haft, kommenterade Halfvarsson i samband med en pressträff dagen efter.

Halfvarsson fortsätter:

- I mina idéer kunde man ha placerat mig på enannan sträcka om jag nu är tänkt att köra en fjärdesträcka på VM i och med attjag är i ganska kass form nu och för att inte låta mig få däng i en spurt. Detblir lite mentalt, menar Halfvarsson.

Rickard Grip, förbundskapten, förstår till viss del Halfvarssons synpunkter.

- Calle är en kompetent åkare som absolut skulle kunna vara en avslutare i ett stafettlag. Sedan visste vi om att Calle inte var på topp och jag kan förstå den frustrationen, säger Grip och fortsätter:

- Om han får gå en fjärde sträcka på VM kan det här vara en bra tändvätska, motiverar den svenske förbundskaptenen.