Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidstjärnans kritik: ”I mina idéer kunde de ha placerat mig på en annan sträcka"

Dagen efter stafetten i Ulricehamn är Calle Halfvarsson kritisk till laguttagningen och att han tilldelades den sista sträckan.
- Jag kan väl tycka att jag kunde haft en annan sträcka, säger skidstjärnan i samband med en pressträff i Falun.

Annons

Se även: Vad är nytt inför skidspelen? – hör arrangören här

Läs även: Ännu en svensk pallplats – Norge knep segern

Det mentala spelet inför VM i Lahtis har inletts.

Calle Halfvarsson, de senaste årens avslutningsman i det svenska stafettlaget, tilldelades den fjärde och avslutande sträckan i Ulricehamn.

Men hade skidstjärnan själv fått välja så hade han hellre kört någon av de tre inledande sträckorna.

I samband med världscuptävlingarna i Ulricehamn gjorde Halfvarsson comeback efter en längre tids sjukfrånvaro och själv beskriver han sin form som ”ganska kass”.

I sista backen inför spurten försökte Halfvarsson skaka av sig den åtta lag stora klungan med ,bland annat, Norges Finn Hågen Krogh.

Men rycket gav inte önskad effekt och i mål fick Halfvarssonse sig spurtbesegrad av norrmannen.

Ett scenario Halfvarsson helst hade undvikit med tanke på den stundande VM-stafetten i slutet av februari och att landslagsledningen kunde ha hjälpt honm att inte behöva hamna i den situationen.

- Jag blev irriterad över att ha fått däng i spurten. Men jag blev nästan mer irriterad… Jag kan väl tycka att jag kunde haften annan sträcka igår med tanke på den bakgrund jag har haft, kommenterade Halfvarsson i samband med en pressträff dagen efter.

Halfvarsson fortsätter:

- I mina idéer kunde man ha placerat mig på enannan sträcka om jag nu är tänkt att köra en fjärdesträcka på VM i och med attjag är i ganska kass form nu och för att inte låta mig få däng i en spurt. Detblir lite mentalt, menar Halfvarsson.

Rickard Grip, förbundskapten, förstår till viss del Halfvarssons synpunkter.

- Calle är en kompetent åkare som absolut skulle kunna vara en avslutare i ett stafettlag. Sedan visste vi om att Calle inte var på topp och jag kan förstå den frustrationen, säger Grip och fortsätter:

- Om han får gå en fjärde sträcka på VM kan det här vara en bra tändvätska, motiverar den svenske förbundskaptenen.