Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidskyttelegendaren Magdalena Forsberg lämnar SVT – här är hennes nya jobb: "En drömvärvning"

Magdalena Forsberg har varit en omtyckt expert på SVT.
Men nu byter hon kanal – och följer med till Discovery Networks OS-satsning inför 2018.
– Det ska bli otroligt roligt att jobba med OS igen, säger hon i ett pressmeddelande.

Läs också: Magdalena Forsberg trivs allra bäst mitt i naturen

Peter Forsberg, Per Elofsson och Anja Pärson. Nu kan även Magdalena Forsberg räknas in i den meriterade samling experter som Discovery samlat på sig inför OS i Pyeongchang nästa år.

Den Örnsköldsviksfödde skidskyttelegendaren, som numera är bosatt i Bergeforsen, lämnar därmed SVT.

– Det ska bli otroligt roligt att jobba med OS igen, det här blir mitt tredje som expert. OS är speciellt för alla idrottare och för mig blir det extra kul att få arbeta med Eurosport. Jag känner ju Peter Forsberg, Anja Pärson, Per Elofsson och många andra inom Eurosports gäng sen tidigare, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

Sverige är på frammarsch igen inom skidskyttet, med flera lovande skyttar på väg uppåt. Något som Forsberg ser fram emot att följa.

– Jämfört med resultaten de senaste åren ser det väldigt positivt ut inför OS, inte minst på damsidan. Där finns det flera som är i den rätta åldern där de snabbt kan ta stora steg.

OS kommer sändas på Kanal 5, Kanal 9 och Eurosports kanaler. Discovery är nöjda med "truppen" de nu kan ställa på benen.

– Magdalena Forsberg är en folkkär ikon och en kunnig expert och vi är glada och stolta över att hon har valt att ansluta till vårt team. För oss är hon en drömvärvning. Det är elva månader kvar till OS i Pyeongchang men redan nu har vi ett superlag, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Läs också: Anders Södergren klar för nytt OS – men som tv-expert: "Oerhört spännande"

Läs också: Foppas nya roll i OS: Expertkommentator