Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadefritt Leksand håller truppen fortsatt hemlig: "Vi får se vilka som startar"

Växjö tar sig den långa vägen till Tegera för att möta ett Leksand som hungrar efter poäng. En vinst för leksingarna och förlust i örebromatchen skulle innebära att avståndet till strecket krymper.

David mot Goliat. Så skulle man kanske kunna iscensätta bilden av när Leksand tar emot Växjö hemma. I och med att Rögle lyckades vinna börta mot Färjestad så skulle en skrällvinst mot topplaget sitta mer lägligt än någonsin.

– Vi behöver hålla koll på vad som händer runt omkring oss och hålla våra känslor i styr. Vi möter serieledare som vill bli seriesegrare där vi snabbt får chansen att stå för en bättre insats än den i Gävle, säger leksandstränaren på klubbens hemsida.

Leksand kommer ju närmast från en förlustmatch mot Brynäs, där man inte riktigt hade koll på läget, tog dåliga byten som resulterade både i utvisningar och baklängesmål.

Mot Växjö är planen att styra upp bygget igen med en trupp som en skadefri.

– Vi har inga nya skador att ta hänsyn till så truppen är intakt. Vi får se under matchdag vem vi ställer i kassen och vilka som startar.

Per-Erik Johnsson pratar också om att lyfta sig en nivå, något som skulle komma väl till pass. Inte nog med att avståndet till Örebro växer så börjar även Rögle att krypa sig närmare.

De grönvita är nämligen i skrivandes stund endast tre poäng bakom Leksand.