Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista hösten för Kallur: "Jag känner inget vemod"

Sanna Kallur, 35, ser nu slutet på karriären.
Inomhussäsongen 2017 blir hennes sista.
– Men jag känner inget vemod, mest en skön känsla och förhoppningar inför inomhussäsongen, säger Kallur.

Annons

Efter en sommar då Susanna Kallur lyckades uppfylla sina målsättningar, med bland annat OS-start, bestämde sig hon för en satsning mot inomhussäsongen 2017.

Hon gick sedan in i höstens uppbyggnadsperiod med bättre förutsättningar än på länge.

– Det har varit perfekt att kunna prata teknikträning och liknande i stället för alternativträning med min tränare (Torbjörn Eriksson), säger häckveteranen, som är orolig för bakslag med skadan i högerbenet:

– Risken är lika stor som i somras, men oron finns inte kvar. Benet känns bra, mycket därför att jag äter antiinflammatoriskt.

Men Susanna Kallur vet samtidigt att den aktiva karriären är på väg mot sitt slut. Hon berättar att detta är hennes sista träningshöst, men vill inte avslöja om det också blir en utomhussäsong med VM i London som höjdpunkt.

– Det beslutet tar jag efter inomhussäsongen. Då blir inte resultaten avgörande för om det blir tävlande i sommar utan den känsla jag då har för friidrotten.

Hon säger samtidigt att det inte känns sorgligt att slutet närmar sig. Det beror mycket på vetskapen att hon kommer att få sluta när hon själv vill och inte när kroppen sa ifrån.

– Förra hösten, när benet gjorde ont, var det mer en klump i magen, när man tänkte att det kanske skulle vara slut. Nu, när jag fått göra en bra utomhussäsong, är det mest en skön känsla. Samtidigt har jag en förväntan inför vintern.

Susanna Kallur berättar att höstträningen gått som planerat inför inomhussäsongen där hon bland annat har världsrekordet på 60 meter häck (7.68). Hennes mål är inomhus-EM i Belgrad den 3–5 mars. Hon siktar på att springa fyra till fem tävlingar under inomhussäsongen.

– Då kommer jag inte att sätta några andra mål än att bara njuta av stunden och känna glädjen. När man jagar tider eller placeringar brukar det gå sämre. Tävlingar inomhus passar mig rätt bra, säger hon.