Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silly season: Ännu fattas tunga ABK-namn – men sportchefen är lugn

Den 10 augusti väntas Avesta BK ta sina första skär på is inför nästa säsong. Just nu finns tolv spelare kontrakterade.– Historisk sett så…ja, då ser det kanske lite tunt ut, säger sportchefen Mikael Erixon.

Tolv namn finns på pränt. Men Avesta BK:s sportchef är inte oroad över att det ser aningen skralt ut i truppen än så länge.

– Nej, det beror nog mycket på att vi hade en betydligt längre säsong än det vi haft på många år. Jag tror det avspeglar litegrann att vi inte har fått alla på papper ännu, säger han.

Läs också: Tvekade först - nu förlänger han med ABK

Två tunga pjäser har lämnat: Forwardsduon Philip Erixon (Trollättans HC) och Felix Lundqvist (Lindlöven).

– Jätteavbräck såklart. Det är inte lätt att ersätta två spelare som tillsammans gör upp emot 70 poäng på en säsong, förklarar Erixon.

Klubben har däremot fått in två nya namn i backbesättningen: Niclas Elfsberg, som återvänder efter ett år i Hofors, samt Isac Rathgeb från Sala.

Läs också: Unga "vattenbärare" ger grönt ljus till ABK

Klar för en ny säsong är också viktige Erik Sundberg.

– En fulltränad Erik Sundberg betyder mycket för oss. Det är en riktigt bra division 2-back. Han förklarade att han känner sig väldigt motiverad och berättade att han vill göra en rejäl säsong. Han låg till exempel på 30 poäng för två säsonger sedan när han var i bra form, säger Erixon.

Läs också: Sundberg matchhjälte i derbyt

Det finns ju tunga namn från förra säsongen som ännu inte förlängt. Till exempel Sebastian Jakobsson. Är de på gång?

– Ja, Sebastian Jakobsson och Markus Dahlström och några till killar av de äldre killarna vill ha lite längre betänketid.

Alfredo Pettersson?

– Alfredo finns absolut med i spekulationerna, ja. Det är ett namn som kan bli klart.

Men du har inte fått några direkta nej?

– Inget solklart nej än så länge, försäkrar Erixon, som inte oroas av läget.

– Nej, det kommer nog hända ganska mycket i början av augusti. Vi jobbar med flera namn. Vi har också påringningar utifrån. Dessutom har vi ju juniorer att fylla på med så jag är övertygad om att vi kommer att ha en slagkraftig trupp när det är dags, säger Mikael Erixon.

ABK-truppen just nu

Målvakt:

Lucas Johansson

Backar:

Mårten Björk

Joel Hedin

Isac Rathgeb (Ny från Sala)

Niclas Elfsberg (Återvänder från Hofors)

Erik Sundberg

Forwards:

Alexander Blom

Simon Broström

Tony Nyström-Eriksson

Dennis Gustafsson

Henrik Sternebäck

Jesper Svedlund

Tränare:

Jonas Norgren

Stefan Lundqvist