Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex personer till sjukhus efter trafikolycka på E14 – polisen misstänker rattfylla

Natten till lördag voltade en personbil i hög hastighet på E14 mellan Krokom och Ytterån i Jämtland rapporterar Östersunds-Posten. De sex personer som färdades i bilen fördes med ambulans till sjukhus.

Larmet kom vid 02.50-tiden och en person ska ha kastats ut ur bilen vid olyckan.

– En person satt kvar i bilen så räddningstjänsten fick klippa upp taket för att göra ett så kallat säkert uttag, säger Johan Wickenberg, inre befäl vid Jämtlands räddningsförbund till Östersunds-Posten.

Enligt uppgift till rädningstjänsten ska bilen ha voltat i hög fart. Samtliga inblandade fördes med ambulans till sjukhus. Enligt en bulletin från sjukhuset har två av de inblandade allvarliga skador, en medelsvåra och en lindriga.

De sex personerna ska vara i 20-årsåldern. Vägen stängdes av under räddningsarbetet men vid 05.20 uppgav Trafikverket att det var full framkomlighet på vägen igen.

Polisen har tagit bilen i beslag och kommer att genomföra en teknisk undersökning.

– Vi misstänker i nuläget rattfylleri och vårdslöshet i trafiken, säger David Levy, RLC-befäl vid polisens ledningscentral region Nord till Östersunds-Posten.