Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex ihjälskjutna under bön – premiärministern: "Terrordåd mot muslimer"

Dödsiffran stiger efter terrordådet inne på en moské i Kanada. Nu har sex personer avlidit efter dådet.
– Vi fördömer denna terroristattack mot muslimer i ett centrum för tillflykt och dyrkan, säger Justin Trudeau, premiärminister i Kanada, i ett uttalande.

– Det var med stor chock, sorg och ilska som jag fick höra talas om kvällens tragiska och dödliga skjutningar, säger Justin Trudeau.

Även Stefan Löfven fördömer attackerna. I ett inlägg på Twitter skriver statsministern att tankarna går till offrens familjer.

– Vi fördömer starkt den fruktansvärda attacken i Quebec. Våra tankar går till offren, deras familjer och det kanadensiska folket.

Sex personer dog i attacken och åtta personer skadades. Två personer har gripits misstänkta för inblandning i dådet, uppger Reuters.

Hjärtskärande att se sådant meningslöst våld

– Dessa meningslösa handlingar har ingen plats i våra samhällen, städer och länder. Kanadensiska brottsbekämpande organ kommer att skydda rättigheterna för alla kanadensare, och kommer att göra allt för att gripa förövarna av denna handling och alla handlingar som uttrycker intolerans, säger Justin Trudeau.

Polisen i Kanda bekräftade på Twitter att flera dött och skadats i attackerna. Terroristenheten på polisen kopplades under morgonen in.

Enligt CBS News var de döda i åldrarna 35 till 65 år gamla. Ett tjugotal personer skadades vid attacken. För fem av de skadade ska tillståndet vara kritiskt.