Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sent avgörande när Riga försvarade cupen

Trots att Djurgården fick en drömstart med ett tidigt ledningsmål blev det – precis som i fjol finalförlust mot lettiska Dynamo Riga med 2-4.– Det känns tungt nu, säger stockholmslagets tvåmålsskytt Oscar Larsson direkt efter finalen.

Annons

Det blev ingen djurgårdsrevansch från fjolåret. Men finalreprisen i Nicklas Lidström Cup blev en rysare. Storpubliken i Outokumpuhallen i Skogsbo började nästa göra sig redo för straffar med ställningen 2-2 och bara minuter kvar av matchen.

Då satte letterna press, och 17.17 in i slutperioden hittade pucken in till Mikus Krumpanis som satte pucken distinkt bakom den, i matchen mycket duktige Carl Lidbom i Djurgårdsmålet.

– Vi kände att vi var riktigt nära vid 2-2, så det känns trist, säger Djurgårdens Oscar Larsson.

Stockholmslaget satte in en sista forcering för ett kvitteringsmål med sex spelare på isen, men då kunde istället tvåmålsskytten Peteris Purmalis sätta in pucken i öppen bur till 4-2.

– Vi gick för det, jobbade stenhårt och försökte få in pucken, men deras målvakt var också riktigt stabil, säger en besviken tvåmålsskytt.

Som ändå fick hål på Rigamålvakten vid två tillfällen i matchen.

– Ja, en styrning och så ett skymt skott, förklarar han.

Och med lite perspektiv så tyckte Oscar Larsson att andraplatsen ändå var klart godkänd.

– Vi har vunnit alla matcher i turneringen fram till finalen. Det hade såklart varit roligare att komma etta, men tvåa är inte dåligt det heller, säger han.

Slutställning, Nicklas Lidström Cup 2016:

1. Dynamo Riga

2. Djurgårdens IF

3. Viggbyholms IK

4. Linköpings HC

5. Falu IF

6. Fagersta AIK

7. Mora IK

8. Hedemora IK

9. VIK Västerås

10. Lions HC Strömstad

11. Skogsbo SK

12. HC Teplice/Bilina

Annons