Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sena backförändringen – Moraspelaren lämnar för Almtuna

Erik Flood har haft en tung säsong i Mora.
Nu lämnar 20-åringen för spel i konkurrenten Almtuna.

Missa inte: Ladda ned Hockeypuls Allsvenskan – vår app om Hockeyallsvenskan. Den finns i både Google Play och App Store. HÄR kan du ladda ned Hockeypuls Allsvenskan.

Mora och Almtuna har varit aktiva på spelarmarknaden de senaste dagarna. Båda de allsvenska klubbarna har skeppat iväg spelare och värvat inför sluttampen i serien.

Nu har ligaettan Mora och play off-jagande Almtuna hittat en lösning för Erik Flood. Backen, som haft en tung säsong med lite speltid och utlåning till Hockeyettan, ansluter till Uppsalaklubben för att avsluta säsongen där.

– Erik kommer in i laget för att ge bredd då vi sedan tidigare släppt Wilhelm Westlund. Erik är en stabil tvåvägsback, bra blick och problemlösare i spelet. Erik har vidare utvecklingspotential, en talangfull back som vi ledare i AIS tror kan vidareutvecklas på ett bra sätt. I dagsläget tycker vi det känns helt rätt att ta in Erik då denna möjlighet uppstod, säger Almtunas sportchef Tobias Pehrsson i ett pressmeddelande.

Flood har denna säsong gjort fem poäng på 28 matcher i Moras tröja. Han har dessutom varit utlånad till Östersunds IK i Hockeyettan och gjort två matcher för Moras J20-lag.

Läs mer: Profilerna hyllar Hockeypuls Allsvenskan: "Är imponerad – använder appen varje dag"

Läs mer: Hockeypuls Allsvenskan utvecklas – här är förändringarna: "Bättre än tidigare"