Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se när CP-skadade William reser sig och går – hör Anders Bergström jubla över bedriften "Fan vad härligt"

18-åriga William Österberg Berglund har en CP-skada och har mestadels suttit i rullstol. Nu tränar han tillsammans med Anders Bergström för att lära sig att gå.

– Det är så jättekul att se Williams framsteg. Han har ju en CP-skada som är som den är och det är en bedift av honom att kunna göra det här, säger Anders Bergström.

Plus: William, 18, från Gävle vill lära sig gå – nu tränas han av Gävleprofilen Anders Bergström: "Så stolt"

Under torsdagen publicerade han en video på sin facebooksida. Det visar ännu ett framsteg i träningen som William Österberg Berglund gjort.

Se videon när William tar sig fram med rullator utan hjul här:

Så här skriver Anders Bergström i sitt facebookinlägg där han delar videon:

"Det är så jäkla roligt att dela framgångar. Men idag var det nåt alldeles exceptionellt, kolla in William Österberg Berglund. Finner inga ord för dagens bedrift av pöjken. Vi skruvade bort hjulen på rullatorn, bära eller brista. Vi startade kameran och körde, skulle det inte funka eller skulle det omöjliga bli gjort så har vi det hursom på film iaf. Kolla får ni se hur det gick."

Anders Bergström vill betona att det är hård träning fyra till sex gånger i veckan som har lett till att William gjort de här framstegen.

– Det är inget mirakel, men det är en bedift!

Anders och William tränar på för att William ska kunna förstärka sin fysik så mycket det går. En målbild som de arbetar mot är att William ska kunna gå med kryckor.

Anders Bergström utsågs i veckan till Gävles roligaste person av Gasta. Nu har det gått några dagar och han har hunnit smälta det hela.

– Att dela gädje i vardagen är det som är det viktiga.

Läs mer: Anders Bergström är Gävles roligaste person – prisas av Gasta

Plus: Anders Bergström om utmärkelsen till årets roligaste person 2017: "Man har alltid varit en clown"