Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se lärarnas galna video - hoppar trampolin med längdskidor

Idrottslärarna ville få eleverna att tycka vintersport är coolt – resultatet blev en video där en av lärarna åker längdskidor på minst sagt ovanliga underlag.

Annons

Se lärarnas video här:

På Hagagymnasiet i Borlänge ska man ha vinterveckor på idrotten, då eleverna ska få prova på vintersporter som längdskidor och skridskor. För att inspirera eleverna kom lärarna Johan Sonesson och Mattias Fredin på idén att spela in en video där de åker längdskidor inomhus.

– En stor tanke med filmen var att få eleverna att tycka att det är kul med längdskidor, säger Johan Sonesson. Vissa elever tycker att skidor är lite pinsamt och så, men som vi säger i klippet så är det coolt med skidor.

Mattias Fredin filmade när Johan Sonesson iförd längskidor åker uppför trappor i idrottshallen, duschar och till och med badar med längdskidorna.

Videon publicerades på Hagagymnasiets sida på Facebook i går, och har redan fått många reaktioner och stor spridning.

– Den har fått väldigt positiva reaktioner, säger Johan Sonesson. Det märks att det blir en lite mer positiv stämning på skolan och förhoppningsvis kommer någon tycka att det känns roligare med skidor och skridskor nu.

– Idrott överlag är ett jätteviktigt ämne och vi jobbar stenhårt för att de ska tycka det är kul att komma hit.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android