Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scandbooks vd: "Varslade kan erbjudas arbete i Litauen"

25 anställda i Falun varslas från Scandbook.
Vd:n Paulius Juska öppnar för att några av dem som förlorar sina arbeten i Falun kan komma att erbjudas tjänster på företagets tryckeri i Litauen.
– I den mån det är praktiskt möjligt är det en tänkbar lösning, säger Juska.

Scandbook genomgår en omstruktureringsprocess från konventionellt till digitalt tryck i Falun. Under måndagen meddelade företaget att 25 anställda vid tryckeriet i Falun varslas om uppsägning.

I morgon, tisdag, kommer företagsledningen att inleda förhandlingar med facket .

– Då vet vi mer om vilka tjänster som berörs, säger Scandbooks vd Paulius Juska som menar att dagens besked inte kom som någon total överraskning.

Vi sänder live från Scandbook i Falun:

– Vårt ekonomiska resultat för det tredje kvartalet var inte bra, och trenden pekar nedåt. Vi vill utveckla vårt digitala tryck i Falun och satsa mer på konventionellt tryck i Litauen. Utmaningarna är stora och och omvandlingen är oundviklig.

Scandbook har 185 anställda fördelade på 94 personer i Falun och 91 personer i Litauen. Personalstyrkan kan komma att utökas något på Klaipeda-tryckeriet enligt Paulius Juska, som också öppnar för att några av de varslade i Falun kan komma att erbjudas tjänster i Litauen.

–Det är möjligt att det blir några fler anställda i Litauen, och det kan bli så att några av dem som varslas i Falun erbjuds tjänsterna. Sen är det förstås en praktisk fråga om det ens är möjligt. Det är ju inte så bara att ta ett jobb utomlands, säger Juska.

LÄS MER:

Scandbook flyttar tryckpress till Litauen

40 procent trycks redan digitalt i Falun

Scandbook har världens snabbaste digitala tryckpress