Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scandbooks vd: "Varslade kan erbjudas arbete i Litauen"

25 anställda i Falun varslas från Scandbook.
Vd:n Paulius Juska öppnar för att några av dem som förlorar sina arbeten i Falun kan komma att erbjudas tjänster på företagets tryckeri i Litauen.
– I den mån det är praktiskt möjligt är det en tänkbar lösning, säger Juska.

Annons

Scandbook genomgår en omstruktureringsprocess från konventionellt till digitalt tryck i Falun. Under måndagen meddelade företaget att 25 anställda vid tryckeriet i Falun varslas om uppsägning.

I morgon, tisdag, kommer företagsledningen att inleda förhandlingar med facket .

– Då vet vi mer om vilka tjänster som berörs, säger Scandbooks vd Paulius Juska som menar att dagens besked inte kom som någon total överraskning.

Vi sänder live från Scandbook i Falun:

– Vårt ekonomiska resultat för det tredje kvartalet var inte bra, och trenden pekar nedåt. Vi vill utveckla vårt digitala tryck i Falun och satsa mer på konventionellt tryck i Litauen. Utmaningarna är stora och och omvandlingen är oundviklig.

Scandbook har 185 anställda fördelade på 94 personer i Falun och 91 personer i Litauen. Personalstyrkan kan komma att utökas något på Klaipeda-tryckeriet enligt Paulius Juska, som också öppnar för att några av de varslade i Falun kan komma att erbjudas tjänster i Litauen.

–Det är möjligt att det blir några fler anställda i Litauen, och det kan bli så att några av dem som varslas i Falun erbjuds tjänsterna. Sen är det förstås en praktisk fråga om det ens är möjligt. Det är ju inte så bara att ta ett jobb utomlands, säger Juska.

LÄS MER:

Scandbook flyttar tryckpress till Litauen

40 procent trycks redan digitalt i Falun

Scandbook har världens snabbaste digitala tryckpress