Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SAIK klart för semifinal – slog VSK i avgörande kvartsfinalen

Sandviken är klart för semifinal efter att ha besegrat Västerås SK med 3–2 i den femte och avgörande kvartsfinalen på lördagskvällen.

LÄS ÄVEN: Så var kvartsfinal 5 – minut för minut (Plus)

Förväntningarna på matchen, som var den femte och direkt avgörande i kvartsfinalserien, var skyhöga på förhand – men det dröjde till 27:e minuten innan det hettade till ordentligt i Göransson Arena. Då blev Simon Jansson frispelad av Mikael Olsson, rundade Joel Othén och lade in 1–0 i öppet mål.

Men SAIK:s svar kom omgående, för bara dryga minuten senare slog Ted Haraldsson ett väl avvägt lyft i djupled till Linus Forslund – som gjorde sin 300:e match i SAIK-tröjan. Jubilaren tog ner bollen, drog till på uppstuds med ryggen mot mål och såg bollen segla in högt i bortre gaveln bakom Andreas Bergwall. 1–1 blev också halvtidsresultatet.

Det dröjde till 63:e minuten innan nästa mål kom – och då var det hemmalaget som kopplade greppet om matchen när Christoffer Edlund förvaltade en straff till 2–1. Straffen föranleddes av att Hannes Edlund missade friläge och att Dennis Henriksen hindrades på returen.

Efter målet flyttade VSK fram i positionerna och det höll på att resultera i en kvittering i den 69:e minuten. Då bröt Magnus Joneby in i straffområdet från höger och spelade till Simon Jansson som stötte fram mot mål, men avslutet gick utanför Joel Othéns vänstra stolpe.

I stället var det SAIK som gick ifrån till 3–1 i 73:e minuten när Daniel Mossberg fick yta till vänster på offensiv planhalva. Veteranen hittade sedan in till Christoffer Edlund i straffområdet som med en snabbt skott ställde Andreas Bergwall.

Bara två minuter senare blev VSK:s vänsterhalv Oscar Gröhn helt fri med Joel Othén, men då stod SAIK-målvakten för en räddning som såg ut att kunna bli matchavgörande. Men VSK fick utdelning kort därpå när Emil Juhlén fick bollen i straffområdet och vispade in 2–3 på passning av Patrik Sjöström.

VSK:s reducering gav ny energi till bortalaget som också var nära att kvittera i 80:e minuten. Då klev Joel Othén fram på nytt och "nickade" bort avslutet från nära håll. SAIK tvingades till timeout direkt efter VSK:s kvitteringsläge – och lyckades sedan hålla undan matchen ut trots VSK:s forcering.

SAIK är därmed klart för semifinal mot Edsbyn. Första matchen spelas i Svenska Fönster Arena på torsdag.

MATCHFAKTA – KVARTSFINAL 5

Sandviken–Västerås SK 3–2 (1–1)

Målen: 0–1 (27) Simon Jansson, 1–1 (29) Linus Forslund, 2–1 (63) Christoffer Edlund, straff, 3–1 (74) Christoffer Edlund, 3–2 (78) Emil Juhlén.

Hörnor: 10–9.

Utvisningar: SAIK, 1x10. VSK, 1x10.

Domare: Roland Fager.

Publik: 3 148.