Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så uppmärksammas Krisberedskapsveckan av kommunen: "Spännande att prata beredskap"

Nästa vecka, vecka 22, infaller den nationella Krisberedskapsveckan. Detta uppmärksammas i Säters kommun genom bland annat en informationsinsats om hemberedskap.
Insatsen innebär att det hålls informationer vid olika mataffärer i kommunen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Röda korset vill öka integrationen i Säter från cykelsadeln – "Man ska i alla fall få chansen att prova på"

Här är sommarens största vägarbeten i Dalarna – vi har hela listan

Gammalt gräs torkar blixtsnabbt: Expertens tips och råd för att undvika gräsbränder

SÅ KÖPER DU PLUS

- Kommunen och frivilla resursgruppen finns på plats vid matbutikerna i Säters kommun för att informera och svara på frågor om den egna beredskapen, säger Marie Palm, kommunikationschef, Säters kommun, i ett pressmeddelande.

Så här ser schemat ut: Måndag: Coop Säter. Tisdag: ICA Säter. Onsdag: Tempo Stora Skedvi. Torsdag: Willys Säter. Fredag: ICA Gustafs. Tiden är mellan klockan 16 och 18 alla dagar.

- Det ska bli spännande att möta Säterborna och prata om beredskap. Vi hoppas kunna uppmärksamma många på att det är viktigt att förbereda sig, säger Kristina Mellberg, risk- och säkerhetssamordnare.

-Invånarna kan också kontakta oss via vår Facebooksida med sina frågor, och där kommer vi också informera mer under veckan, säger Marie Palm.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips