Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Vansbro hylla Björn Skifs: "Glad, rörd och smickrad"

Nu är det klart att Vansbro kommun anordnar tre hyllningskonsrerter och en utställning till Björn Skifs ära i samband med att artisten i år fyller 70 år. Björn Skifs själv kommer delta i firandet.

Det är den 20 april som Vansbrosonen Björn Skifs fyller 70 år. Därför kommer Vansbro kommun helgen den 30 september-1 oktober att anordna tre hyllningskonserter där lokala artister tolkar Björn Skifs.

Hyllningskonserterna kommer hållas på Vansbro teater. Två an konserterna ska hållas på lördagen och en på söndagen. Konserterna ska vara cirka två timmar långa och följa Björn Skifs karriär i en kronologisk linje.

− Björn Skifs är inbjuden som hedersgäst och har tackat ja, vilket vi är jätteglada för. Vi hoppas att han ska få njuta av det bygdens artister har att erbjuda i form av godbitar från hans egen fantastiska musikaliska karriär, säger Åsa Larsson, som fått i uppdrag att projektleda firandet, i ett pressmeddelande från Vansbro kommun.

Även Björn Skifs själv har uttalat sig i pressmeddelandet, där han uppskattar initiativet från kommunen:

− Födelsedagen ser jag helst mestadels passerar i tystnad, men däremot att Vansbro kommun vill göra det här för mig gör mig både glad, rörd och smickrad. Jag ser fram emot att få sitta och njuta av vad det nu är som hittas på. Jag har alltid känt ett enormt stöd och support från min hembygd. Vansbro är fortfarande hemma för mig, och det är dit jag längtar.

Läs också: Björn Skifs tänker inte slå ner på tempot

Nu efterlyser kommunen lokala artister, musiker, körer, kulturskolor och spelmanslag som vill medverka i konserterna. Om man vill medverka ska man anmäla sitt intresse senast den 15 mars.

I samband med konserterna kommer också en två veckor lång utställning att öppnas i Grotten i Medborgarhuset med föremål och bilder från Björn Skifs karriär. Även till utställningen efterlyser man saker som kan vara av intresse att låna ut.