Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Stina Nilsson lyckas i VM-sprinten – hennes dag timme för timme: "Masserar och gnuggar lår"

I morgon, torsdag, rivstartar VM med sprinten.
Stina Nilsson är Sveriges största guldhopp och Dagens Nyheter har kartlagt hennes dag och vilka i det svenska teamet som ska hjälpa henne till framgång.

Dagens Nyheter har sammanställt en lista över hur Stina Nilssons torsdag kommer se ut.

Klockan 8.00 är det dags för frukost. På tisdagen skrev Sporten om Stina Nilssons kravlista till kocken Per Lindius. Bland annat innehåller listan grov skånsk senap.

Om det skulle behövas tar Stina kontakt med läkaren Per Andersson runt klockan 10.00.

– Stina har varit väldigt frisk och är allt som det ska så har jag en väldigt passiv roll. Peppar, peppar så har hon klarat sig väldigt bra den här säsongen, säger Andersson till Dagens Nyheter.

Koordinatorn Kaarel Pütsepp möter Stina Nilsson vid 12.30 när hon kommer till husbilen. Han berättar att hon för det mesta lyssnar på musik i sina hörlurar och löser sina korsord.

– Om hon vill ha någonting så får hon det av mig, det handlar mest om dricka. Hon försvinner när hennes vallare sticker in huvudet och frågar om de ska gå ut och testa skidor, berättar Pütsepp för Dagens Nyheter.

Stina Nilsson jobbar sedan tillsammans med vallaren Rikard Andreasson för att få fram de perfekta skidorna. Andreasson berättar att Nilsson är rak och bestämd, men att han kommer med synpunkter om hon är tveksam. Efter kvalet fortsätter de jobba med skidorna så att Stina Nilsson hela tiden ska ha bästa möjliga förutsättningar.

VM-prologen börjar klockan 14.00 och efter det spelar fysioterapeuten Marcus Bystedt en stor roll i att hålla Stina Nilsson pigg och fräsch mellan heaten.

– Stina får hjälp med att hålla i gång låren, det är inga konstigheter eller större hemligheter. Det gäller att hålla i gång benen så att åkarna inte blir stumma, jag masserar och gnuggar lår som vi brukar säga. De joggar och håller i gång kroppen, jag brukar stå med dem vid startfållan, säger Marcus Bystedt till Dagens Nyheter.

Finalpassen börjar sedan klockan 16.30. Här är allt du behöver veta om skid-VM i Lathis – hela programmet dag för dag.

Läs mer:

VM-aktuella skidstjärnan: "Jag trodde jag hade fått en stroke"

Svenska skidstjärnorna i uppror – sätter ned foten mot dopning: "Ska inte tävla mot fuskare"

Stina Nilsson laddar inför VM – här är planen som tagit henne till toppen: "Får argumentera för min sak"