Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-politiker i Kalmar på Facebook: "Skjut Donald Trump"

En småländsk Socialdemokrat vädjade på Facebook efter någon som kunde skjuta Donald Trump.
– Kan ingen d-j skjuta honom, skrev Roland Petersson, ledamot i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar.
Nu har han lämnat alla sina politiska uppdrag.

– Jag har trott att Donald Trump skulle lugna ner sig när han blev president. Men ack så fel jag hade. Han överträffar mina värsta farhågor. Kan ingen d-l skjuta honom, vädjar politikern i ett inlägg på Facebook, som nu har tagits bort.

På Socialdemokraterna i Kalmar tar man det hela med bestörtning.

– Vilken idioti. Det är helt oacceptabelt att uppmana till våld. Särskilt när vårt parti har en tragisk historia med två ledande politiker som blivit mördade, säger Roger Holmberg, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar.

Både statsminister Olof Palme och utrikesministern Anna Lindh var verksamma i partiet när de mördades.

Roland Petersson är ledamot i samhällsbyggnadsnämnden och ersättare i Södermöre kommundelsnämnd och fullmäktige. Nu har han avsagt sig sina politiska uppdrag med omedelbar verkan.

– Jag tror att det här var hans första inlägg på Facebook och förmodligen det sista. Han var alldeles ny på det här med sociala medier. säger Roger Holmberg.