Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryska ilskan efter Stina Nilssons semifinalfall: "Jag är förbannad"

Stina Nilsson föll och fällde Natalja Matvejeva i sprintsemifinalen.
Efteråt var det en rejält irriterad ryska.
– Jag är förbannad. Jag förlorade medaljen där, säger Matvejeva enligt Sportbladet.

Stina Nilsson var på väg upp genom fältet och såg ut att ha skaffat sig ett bra utgångsläge när det drog ihop sig till spurt i den ena semifinalen i damernas sprint på VM i Lahtis.

Då föll hon och drog med sig ryskan Natalja Matvejeva i fallet. Duon föll därmed bort från topplatserna i semifinalen och med tanke på hur snabbt heatet hade gått fanns det goda chanser för båda två att ta sig vidare till final.

Efter målgång var det en rejält irriterad ryska.

– Hon stängde mig. Jag förstår inte varför hon gjorde det, vi hade kunnat gå till final allihopa eftersom vårt heat var så snabbt, säger Matvejeva enligt Sportbladet och fortsätter:

– Jag är besviken. Jag ville skaka hennes hand efter men hon ville inte. Jag vill fråga henne varför hon gjorde det. Jag är förbannad. Jag förlorade medaljen där.

Efter att domarna granskat incidenten diskades Stina Nilsson från semifinalen.

– Vi krokade ihop. Jag får kolla på det först men jag vet att jag var ganska ivrig, kände mig pigg och ville förbi, säger Nilsson till SportExpressen om det som hände.