Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryno om det syrliga mottagandet och vad han sa efter Leksands kvalfiasko: "Oförtjänt"

Han hade som lagkapten skrivit på ett femårskontrakt med Leksand bara två månader innan kvalfiaskot mot Malmö. Nu talar Färjestad-forwarden Johan Ryno ut om det syrliga mottagandet i Leksand och uppgifterna om att han gått bärsärk i omklädningsrummet över en förlorad bonus efter SHL-degraderingen.
– Jag känner att det är lite oförtjänt, säger Johan Ryno till SHL-podden från Nordicbet.

Två månader innan kvalfiaskot mot Malmö våren 2015 skrev Leksands dåvarande lagkapten på ett femårskontrakt med dalalaget.

Han såg en framtid i den lilla hockeytokiga orten.

– Det var i alla fall planen då. Självklart pratade jag med Ritola mycket innan och det är klart att det hjälpte till att han var på väg att skriva på. Vi spelade bra tillsammans så det kändes solklart, säger Johan Ryno till SHL-podden från Nordicbet.

Bara veckor efter Leksands uttåg blev han klar för Färjestad på ett tvåårskontrakt, som han i början av januari 2017 förlängde med tre år.

Han konstaterar i intervjun att han har känslor kvar för föreningen då det är den klubb han varit längst i.

– Det är klart att det kändes jättebra när de gick upp. De är där de ska vara.

Men, när han kom tillbaka till Leksand i julas fick den förre LIF-stjärnan ett syrligt mottagande där Leksandssupportrarna sjöng "Bara pengar, inget hjärta".

– Det är klart att det är tråkigt om det är den bilden folk har om det. Att man inte skulle gjort sitt bästa när vi åkte ur. Det känns inte roligt. Men sen har jag hört varför de sjöng som de sjöng, säger Ryno.

Det började gå rykten och uppgifter om att Leksandskaptenen tänkte mest på sig själv och en eventuell bonus efter degraderingen – och att han skulle ha gått bärsärk i omklädningsrummet.

– Jag känner att det är lite oförtjänt. Men vad jag har förstått nu två år senare när jag själv har fått reda på informationen, är att det finns ett rykte att jag precis efter slutsignal mot Malmö i avgörande matchen ska ha gått in i omklädningsrummet och kastat mina grejer och skrikit att jag förlorade en jävla massa pengar. Det vet ju alla som var i omklädningsrummet att det inte har hänt, säger Johan Ryno.

Den nuvarande Färjestadspelaren fortsätter:

– Det känns tråkigt om saker och ting ska grunda sig på det. Men det jag vet att jag har sagt... Och jag vet inte om det var en timme efter slutsignal eller när det var, man var ju rätt besviken. Men jag tror jag har sagt något i stil med: "Jag är ruskigt besviken att vi åkte ur, jag har ändå bestämt mig för att vara här i fem år", säger Johan Ryno.

Han förklarar att det var bra kontrakt med Leksand som han var nöjd med.

– Annars hade jag aldrig skrivit på. Så det känns som att det har blivit lite uppförstorat men så är det ibland och det är tråkigt men det är inte så mycket att göra åt, säger Johan Ryno.

LÄS MER:

För pluskunder: Niklas "Pajen" Persson tror på Leksand – hyllar kravbilden: "Förväntningarna är på rätt ställe"

För pluskunder: Tröttkört Leksand fick sovmorgon – så ska LIF bryta trenden

För pluskunder: Fyra raka förluster – LIF-tränarnas åtgärd: "Läge att ruska om lite"