Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RPG Avesta på knäckebrödsrik utflykt till Stora Skedvi

Annons

INSÄNT: RPG i Avesta avslutade verksamheterna inför sommaren med att göra en gemensam utflykt till Stora Skedvi och knäckebrödstillverkningen vid Kulinariet.

Den 23 maj blev för RPG Avesta terminens sista samling. Kulinariet i Stora Skedvi, som tillhör Säters kommun, var inbokat sedan länge och där samlades många RPG-are genom samåkning i bilar.

Guiden Jonas berättade brödets historia på ett livfullt och kunnigt sätt. Man erfor även att vägen till nuvarande verksamhet varit bitvis lång och svår, men även glädjefylld. I dag tillverkas 2500 brödkakor på en dag. Första advent 2014 hade man invigning på verksamheten som är mycket populär. Musikern Benny Andersson delgav tidigt sitt intresse.

Kulinariet kan i dag erbjuda visningar för grupper och man kan köpa med sig knäckebröd av olika sorter. En mängd sylt och saft finns att köpa, samt matvaror och goda ostar.

Nästa samling äger rum den 22 augusti med minikonsert i Sjöviks kapell med Maria och Stefan Säfsten. I Bygdegården Jubel kommer familjen Lithell att underhålla. Då samlas hela distriktet och man bör anmäla sig. Mer information om det finns i höstens program.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips