Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röjsel snuvades på topplaceringar – trots sex av sju etappsegrar

Seger i sex av sju delsträckor.
Då förstörde ett trasigt värmepaket Daniel Röjsels säsongspremiär.
Över lag var dock SMK Dala-föraren nöjd med svaren han fick under Sigdalsrallyt i det Norska Mästerskapet.
– Att vinna 6 av 7 sträckor i klassen visar att vi är att räkna med i framtiden, säger Röjsel i ett pressmeddelande.

Redan på den första delsträckan grusades förhoppningarna om en framskjuten placering för Daniel Röjsel och co-drivern Nicklas Edvardsson, då ett trasigt värmepaket gjorde att det bildades imma i bilen, varpå Röjsel blev tvungen att stanna sin Ford Fiesta R2t.

Totalt tappade man runt fyra minuter på grund av problemen, men när man väl fått ordning på materialet så släppte det dock ordentligt för SMK Dala-talangen, som var snabbast i klassen på resterande sex sträckor.

Tidstappet var dock allt för stort för att köras ikapp och Röjsel slutade på fjärde och sista plats i klass 5. Totalt blev Röjsel 24:a av drygt sjuttio ekipage som ställde upp i tävlingen.

– Riktigt häftiga vägar att köra på bland bergen och även tekniskt utmanande. Nu har vi fått ett kvitto på att tempot finns, säger Röjsel i ett pressmeddelande.