Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin förlorade knappt i Gladiatorerna – "Det är ett minne för livet"

Förra lördagen tävlade Avestabon Robin Andersson i TV4:s nöjesprogram Gladiatorerna. Efter några tuffa grenar lyckades han inte vinna på den avslutande hinderbanan.

– Nej, tyvärr. Det var jäkligt roligt, men tufft. Jag kände att jag hade lite otur, säger Robin Andersson.

I den första grenen ställdes han mot gladiatorn Pansar. Med hjälp av en pinne med kuddar i båda ändarna skulle han försöka slå ned den 30 kilo tyngre motståndaren från en platå. Men det blev i stället Robin som slogs ned.

– Jag hade inte direkt fördel i den grenen eftersom att jag är så kort och bara väger 70 kilo.

Men trots att den grenen tog slut snabbt var den inte jobbigast enligt Robin Andersson.

– Den där man springer fram, hoppar, och tar tag i kuddar var tuff och jobbig. Man fick mjölksyra, förklarar han.

Läs mer (PLUS): Robin Andersson från Avesta tampas med gladiatorer på bästa sändningstid

Eftersom att Robin Andersson samlade ihop färre poäng fick den andra utmanaren ett försprång i den avslutande grenen, hinderbanan.

– Två sekunder efter fick jag starta och jag tappade några fler sekunder när vi kom fram till armcyklingen. Jag trodde att jag var längre än jag i verkligheten är och fick hänga lite och tappade några sekunder. I repet kom jag inte upp på slutet eftersom att jag fastnade med foten. Men jag tog ikapp lite i pyramiden.

Inför det sista hindret var Robin Andersson nästan i kapp sin motståndare och det enda som var kvar var att ta sig upp för en brant backe med ett löpband som gick åt fel håll.

– Om han misslyckades kunde jag chansa och springa upp i stället, men så blev det inte. Jag skulle ha sprungit direkt, säger Robin Andersson som tog sig i mål några sekunder efter segraren.

Hur var det att se programmet tillsammans med din familj och dina vänner?

– Det var kul, men lite pinsamt när man hade polarna där som satt och skrek.

Kan du tänka dig att söka till något annat tävlingsprogram?

– Det skulle vara Ninja warrior kanske. Vi får se om det blir något mer sådant där. Jag tycker det är roligt med utmaningar.